Откакто разбрах колко са полезни, една не съм изхвърлила

вход през zajenata.bg
За Жената
Откакто разбрах колко са полезни, една не съм изхвърлила
7114
Снимков материал: pixabay.com
Откакто разбрах колко са полезни, една не съм изхвърлила

Черешата е високо ценен плод от лекари и специалисти по храненето, поради съдържанието си на витамини А, Е, С, Н, PP и почти всички от групата В. Освен, че са много вкусни, те са и много полезни. А костилките? Когато приготвяте конфитюр, печете пай, добавяте плодовете на желе, а костилките заминават директно на боклука. Но ние ще ви докажем, че това е голяма грешка и не бива да я допускате

Като за начало няма как да не споменем, че костилките от череши са противовъзпалителни, диуретични и възстановителни. В малкото ядро ​​има флуорид, калий, мазнини и мед, пантотенова киселина, токофероли и фосфолипиди. От тях можете да направите масло, което подобрява обмяната на веществата. И пресни сосове и компоти, плодови напитки и различни ликьори.

Ползи от костилките за различните заболявания

Този богат състав на микро и макроелементи прави костите на черешите много полезен продукт. Не случайно традиционните лечители са подготвяли различни домашни средства, които помагат на хората да се справят с различни заболявания.

подагра
проблеми с отделителната система
артрит
захарен диабет
дисфункция на червата
бъбречни заболявания
болест на ставите
пневмония
болести на сърцето

За да се приготви полезната инфузия от костилките на черешите, изсипете 200 мл вряла вода на 5 костилки. Оставете за 15 минути и пийте три пъти на ден за 10 ml .

Какво да си приготвим с костилките от череши

Какво да си приготвим с костилките от череши

Костилките съдържат цианова киселина, както и амигдалин. Това са вредни и отровни вещества. Затова няма да ги чупим или да ги оставим в съдовете за дълго, така че тези елементи да не попадат в хранителния ви продукт.

компот от череши

черешова инфузия

Измийте 150 грама череши. Извадете костилките. Сложете ги в марля.

Изсипете 0,7 литра вряла вода. Оставете 30 минути и след това премахнете костилките от инфузията. Добавете череши, една трета чаша захар и 4 клонки мента. Сварете сместа, добавете щипка кардамон и оставете за още 60 минути.

дресинг от череши

сладко тип дресинг

сладко тип дресинг

Измийте 100 грама череши. Извадете костите и ги сложете във вода, така че да ги покриете два пръста. Приведете до кипване. Добавете 1 грахче пипер към контейнера. Оставете го за 30 минути. Отървете се от пипера и костилките. Загрейте отново при ниска топлина. Добавете 1 супена лъжица захар и нишесте. Когато течността се сгъсти, добавете към нея 1 чаша коняк, една щипка канела и черешите. Оставете за 30 минути и овкусете месото си или пък сладкиша

Ликьор

ликьор с череши

Сложете 3 кг череши в 1,5 литра водка. Оставете да преседи 2 седмици. След това добавете 150 g захар и 100 ml вода и оставете за още 24 часа

Време е да променим навиците си. Използвайте черешите често и не забравяйте за ползите от костилките им. Може би няма да си ги правите често, но поне веднъж трябва да пробвате народната медицина базирана на тях.

Струва си да споделяте с този, който хвърля костилките всеки път.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft