Само един домашен хляб може да ухае и да е толкова мек. Да, в супермаркетите можете да закупите най-необичайни и разнобразни хлебни изделия, но те нямат основния компонент - любовта.
Всъщност именно благодарение на този компонент домашното печиво е толкова невероятно вкусно. Хлябът, приготвен по тази рецепта, се оказва ароматен, вкусен, с нежна текстура и вкусна коричка ...
Прилича на същия хляб от детството! Идеален като придружител към основните ястия и като основа за вкусни сандвичи. И така, време е да направите домашен хляб във фурната .
Домашен хляб
СЪСТАВКИТЕ
250 г брашно
6 г суха мая
4 г сол
30 г масло или маргарин
100 мл мляко
50 мл вода
ЗА намазване отгоре
1 яйчен жълтък
5 г мляко
ПОДГОТОВКА
Комбинирайте всички сухи съставки в купа, добавете маргарина, млякото и водата. Омесете тестото. Сложете готовото тесто в купа, леко намазана с растително масло, покрийте я с фолио и сложете на топло място за 30 минути.
След 30 минути извадете и омесете тестото. Отново покрийте купата с тестото с фолио и го поставете на топло за още 1 час.
От готовото тесто започнете да оформяте хляб. Поръсете работната повърхност с брашно, разточете тестото и го разточете на слой с дебелина около 0,5 cm.
Започнете да разточвате тестото на руло, не стегнато, но в същото време достатъчно здраво, така че да няма празнини в готовия хляб!
В самия край на сгъването закрепете правилно ръба. Поставете така образувания хляб върху хартия за печене. Покрийте с кърпа и отново оставете настрана за 30 минути.
Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете хляба в предварително загрятата фурна за 30 минути.
Готовият хляб се охлажда на телена поставка. Приятен апетит!
Нашите читатели са експерти в готвенето, затова ви молим да напишете коментар и да споделите рецептите си за домашен хляб. Наистина свежият и вкусен домашен хляб на масата е радост и комфорт във всеки дом.