Откакто разбрах, че става за 30 минутки и е супер лесна рецептата за приготвянето му, купешки не сме взимали

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто разбрах, че става за 30 минутки и е супер лесна рецептата за приготвянето му, купешки не сме взимали
Откакто разбрах, че става за 30 минутки и е супер лесна рецептата за приготвянето му, купешки не...
6163
Откакто разбрах, че става за 30 минутки и е супер лесна рецептата за приготвянето му, купешки не сме взимали
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Само един домашен хляб може да ухае и да е толкова мек. Да, в супермаркетите можете да закупите най-необичайни и разнобразни хлебни изделия, но те нямат основния компонент - любовта.

Всъщност именно благодарение на този компонент домашното печиво е толкова невероятно вкусно. Хлябът, приготвен по тази рецепта, се оказва ароматен, вкусен, с нежна текстура и вкусна коричка ...

Прилича на същия хляб от детството! Идеален като придружител към основните ястия и като основа за вкусни сандвичи. И така, време е да направите домашен хляб във фурната .

Домашен хляб

СЪСТАВКИТЕ

250 г брашно
6 г суха мая
4 г сол
30 г масло или маргарин
100 мл мляко
50 мл вода

 

ЗА намазване отгоре

1 яйчен жълтък
5 г мляко

ПОДГОТОВКА

Комбинирайте всички сухи съставки в купа, добавете маргарина, млякото и водата. Омесете тестото. Сложете готовото тесто в купа, леко намазана с растително масло, покрийте я с фолио и сложете на топло място за 30 минути.

След 30 минути извадете и омесете тестото. Отново покрийте купата с тестото с фолио и го поставете на топло за още 1 час.

От готовото тесто започнете да оформяте хляб. Поръсете работната повърхност с брашно, разточете тестото и го разточете на слой с дебелина около 0,5 cm.

Започнете да разточвате тестото на руло, не стегнато, но в същото време достатъчно здраво, така че да няма празнини в готовия хляб! 


В самия край на сгъването закрепете правилно ръба. Поставете така образувания хляб върху хартия за печене. Покрийте с кърпа и отново оставете настрана за 30 минути.

Използвайте остър нож, за да направите характерни разрези наклонени по повърхността на хляба. Покрийте повърхността с яйчен жълтък, смесен с мляко.

Загрейте фурната до 200 градуса. Сложете хляба в предварително загрятата фурна за 30 минути.


Готовият хляб се охлажда на телена поставка. Приятен апетит!

Нашите читатели са експерти в готвенето, затова ви молим да напишете коментар и да споделите рецептите си за домашен хляб. Наистина свежият и вкусен домашен хляб на масата е радост и комфорт във всеки дом.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft