Когато предстои парти у нас, всеки винаги очаква с нетърпение тези мини-еклери с шоколадова глазура . Те са много по-вкусни от класическите големи еклери и стоят много красиво на празнична трапеза.
Домашни еклери - най-сполучливата рецепта
Продукти:
За крема:
3 чаши прясно мляко
1 чаена чаша захар (ако обичате по-сладко, можете да добавите още 2-3 лъжици)
2 с.л. обикновено брашно (с качул)
1 с.л. царевично нишесте (с качул)
1 жълтък
1 пакет ванилова захар
1 с.л. масло
200 г млечен шоколад
За тестото:
50 г масло
250 мл вода
щипка сол
150 г обикновено брашно
4 яйца
1/4 чаена лъжичка бакпулвер
Приготвяне:
Първо пригответе крема.
Изсипете млякото в тенджера, добавете брашно, нишесте, жълтък и захар.
Разбъркайте добре с пасатор и сварете гъст крем.
Разбийте в крема ваниловата захар и мекото масло, и оставете да се охлади, покрит с хранително фолио .
Разтопете маслото за тестото в тенджера, добавете вода, щипка сол, обикновено брашно, смесено с бакпулвер и сварете гладко тесто, като бъркате непрекъснато. Трябва да се отделя от стените на съда и да се събира на топка в средата.
След това го оставете настрана, оставете леко да се охлади.
Разбийте яйцата едно по едно в тестото, докато стане компактно и получи правилната консистенция.
Насипете тестото за еклери в пош и оформете продълговати сладкиши върху тава, покрита с хартия за печене.
Печете до златисто кафяво в предварително загрята фурна на 200 ° C за около 25 минути.
Внимание, не отваряйте фурната през първите 15 минути !
Разрежете всяко еклерче наполовина и напълнете с охладения крем.
Накрая разтопете шоколада на водна баня.
Потопете едната страна на всеки еклер в тази глазура.
След това с пош доукрасете еклерите с разтопен шоколад.
Да ви е сладко!