Вкусният млечен крем е в основата на много десерти като тирамису, чийзкейкове, торти, кремове . Освен това се използва за подправяне на ястия от паста, картофи, пилешко месо или за направата на млечни дресинги и други.
Необходими са:
1 литър сладкарска пълномаслена сметана за разбиване без захар
60 милилитра лимонов сок
медицинска марля, прегъната на 3-4 части
Начин на приготвяне:
В купа смесете сметаната и лимона, разбийте до получаването на твърд крем. Застелете гевгир с марлята, сипете сместа, загърнете от всички страни и сложете в по-голям съд, за да се отцежда.
Покрийте със стреч фолио, за да се запази и вкусът, и качествата на продукта. Търпеливо изчакайте едно денонощие, разгънете марлите и пресипете сместа в кутия с капак. Съхранявайте на хладно. Кремът е подходящ както за сладкиши, така и за подправяне на паста и други ястия.