Свинските ребърца са си класика не само за барбекюто, но и запечени на фурна. За да станат истински сочни, обаче, и да се разпадат от кокъла, си искат човек да ги поглези.
Ребърца на фурна с бира
Продукти:
свински ребра - 700 г цяло парче
бира - 150 мл
сол
черен пипер
чубрица
олио
кимион
лимон
Приготвяне:
Измитите и подсушени ребра поръсете със сол, черен пипер, кимион, чубрица и намажете хубаво с олио, като масажирате и втриете подправките в месото. Оставете ги покрити с фолио за 30 минути да се мариноват.
Прехвърлете ги в тавичка, добавете бирата и метнете в загрята на 200 градуса фурна за 1 час и 20 минути. По време на печенето от време на време вадете тавата и с четка мажете ребърцата със соса. Ако е намалял, долейте още малко бира и запечете до готовност.
Поднесете ги нарязани на парчета с резени лимон.
Добър апетит!