Откакто я правя съм очарована от нея и други не вкусвам, не случайно се казва Царица

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто я правя съм очарована от нея и други не вкусвам, не случайно се казва Царица
Откакто я правя съм очарована от нея и други не вкусвам, не случайно се казва Царица
988858
Откакто я правя съм очарована от нея и други не вкусвам, не случайно се казва Царица
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Всички сме яли различни видове баници , но опитате ли тази, ще разберете защо се казва така.

Откакто започнах да я правя, съм очарована определено.

Такова кулинарно изкушение си заслужава да се опита.

 

Всяка домакиня иска домашната баница да не е тънка, а хем да се вдигне, хем да не е тестива.

Как става това и какво е необходимо да направим, вижте изпълнението и рецептата стъпка по стъпка в снимки.

 

Добър апетит и ето рецептата:

Необх.продукти

500 гр.кори за баница
130 мл.зехтин/олио/
150 мл.вода

 

За плънката

4 яйца
3-4 суп.лъж.кисело мляко
1/2 ч.лъж. сода бикарбонат
2 суп.лъж.брашно
350 гр.

сирене

 

Заливка: 200 мл. прясно мляко

 

Баница Царица – необходими продукти

В купа разбиваме яйцата. Към тях прибавяме киселото мляко, разбито до шупване със содата, брашното, натрошеното сирене.

Разбъркваме добре. В отделни купи сипваме мазнината и водата.

Намазваме обилно тавата с мазнина. На дъното слагаме 2 набрани кори една до друга и ги напръскваме с вода.

Върху тях слагаме още 2 набрани кори една до друга и ги мажем обилно с мазнина.

Изсипваме и размазваме равномерно 1/3 от плънката. По описания начин разпределяме останалите кори (моите бяха 14 бр. в опаковката) и плънката. Завършваме с кори.

Изсипваме и останалата мазнина. Нарязваме баницата на квадрати с остър нож.

Заливаме с прясното мляко.

 

 

Леко повдигаме краищата на баницата,за да може заливката да проникне до дъното на тавата (моята е с диаметър 24 см.)

Печем в предварително загрята фурна на 180 градуса до получаване на кафяв загар.

Желателно е да се пече в дълбока тава, тъй като баницата се вдига.

 

Важно е да се контролира температурата на фурната – ако долната фурна е силна, може да сложите тавичка с вода.

Ако горната фурна е силна – алуминиево фолио.

Аз пробвам с бамбуково шишче и ако не залепва по него, печивото е готово. С кърпа задушаваме изпечената баница и обръщаме върху 3 купички за десетина минути.

Баницата е много сочна и вкусна както топла, така и студена.

Добър апетит!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft