Откакто яйцата станаха 50 ст. бройката, правя този забравен БАБЕШКИ сладкиш за 10 минути - бърз, лесен и евтин!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откакто яйцата станаха 50 ст. бройката, правя този забравен БАБЕШКИ сладкиш за 10 минути - бърз, лесен и евтин!
Откакто яйцата станаха 50 ст. бройката, правя този забравен БАБЕШКИ сладкиш за 10 минути - бърз,...
65801
Откакто яйцата станаха 50 ст. бройката, правя този забравен БАБЕШКИ сладкиш за 10 минути - бърз, лесен и евтин!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Когато нямате много време или просто не ви се стои с часове в кухнята, за да приготвите кекс, тогава си спомнете тази рецепта на нашите баби, която е една от най-добрите.  Сладкишът със сладко се приготвя много бързо и лесно и има неустоим вкус. При това е напълно постен и много евтин (особено ако бурканчето сладко е домашно, а не купешко).

Предлагаме ви да си запишете рецептата и да опитате този забравен Бабешки сладкиш :

бабешки сладкиш със сладко

Забравен Бабешки сладкиш

Продукти (за тава с размери 25х25 см):

200 мл слънчогледово олио

350 г захар

350 мл прясно мляко

сок и настъргана кора от 1 лимон

450 г брашно

1 пакетче бакпулвер (12 гр.)

28 гр. какао на прах

90 гр. конфитюр по желание

пудра захар за поръсване

Приготвяне:

Олиото и захарта се изсипват в дълбока купа, след което се разбиват на пяна за 2-3 минути с миксер, докато захарта започне да се разтопява. След това на тънка струйка добавете млякото на няколко пъти при непрекъснато разбиване.

олио със захар

Когато захарта се разтопи, добавете сока и ситно настърганата кора на един лимон и продължете да бъркате. В отделна купа пресейте брашното и го смесете с бакпулвера и след това с какаото.

смес с какао

Добавете сладкото към течната смес и разбийте до гладка смес, след което постепенно добавете сместа със сухите съставки на няколко пъти. Разбивайте с миксера през цялото време, за да не се образуват бучки. Трябва да се получи гъста, компактна, гладка и хомогенна смес.

смес за сладкиш

Накрая обичам да разбърквам с кухненска шпатула, за да съм сигурна, че всички бучки са разбити и нищо не е залепнало по дъното на купата. Постелете тава с размери 25х25 см (или приблизително) с хартия или намаслете и я набрашнете, след което изсипете готовата смес в нея.

сладкиш без яйца

С дървена клечка за зъби завъртете сместа със спираловидни движения, за да разбиете въздушните мехурчета и допълнително разклатете и почукайте тавата в масата. Това е добре да се направи, за да не се образуват въздушни мехурчета в сладкиша и да се нареже на идеални кубчета.

шоколадов сладкиш тесто

Изпечете сладкиша в предварително загрята фурна на 180 градуса и печете около 40 минути, но проверявайте с клечка за зъби, защото всички фурни пекат по различен начин. 

изпечен сладкиш

Изпеченият сладкиш се оставя да изстине, след което се поръсва с пудра захар и се нарязва на кубчета. 

сладкиш на кубчета

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft