Откога слушам колежките да шушукат за нея - най-сетне взех рецептата! Е, не може да се опише с думи - струва си всяка трошичка!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Откога слушам колежките да шушукат за нея - най-сетне взех рецептата! Е, не може да се опише с думи - струва си всяка трошичка!
Откога слушам колежките да шушукат за нея - най-сетне взех рецептата! Е, не може да се опише с...
967335
Откога слушам колежките да шушукат за нея - най-сетне взех рецептата! Е, не може да се опише с думи - струва си всяка трошичка!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Днес сме ви приготвили истински кулинарен празник - рецепта за Египетска торта , която освен много вкусна е и доста проста за приготвяне . Тя се състои от 3 леки и ефирни блата , пухкав крем и  хрупкав карамелен слой .

Съставки:

9 белтъка

6,5 с.л. брашно

650 гр.

захар

300 гр. орехи

10 жълтъка

1 пак. ванилова захар

350 мл прясно мляко

170 гр. масло

350 мл сметана

Приготвяне:

  1. Първо пригответе 3 блата. За всеки вземете по 3 белтъка, 2,5 с.л. захар и половин лъжица брашно, както и 50 г смлени в блендер орехи.  Разбийте белтъците на твърда пяна, добавете към тях захарта и продължете да разбивате. След това внимателно добавете брашното и ядките, и разбъркайте внимателно, докато сместа стане гладка.
  2. Покрийте тавичката с хартия за печене и я намажете с растително масло. Внимателно разпределете тестото и пъхнете в предварително загрята на 170 градуса фурна за 20 минути.
  3. За крема разбийте жълтъците с 10 с.л. захар, останалото брашно, ваниловата захар и млякото. Поставете всичко в тенджерка на котлона и оставете да заври, като разбърквате непрекъснато. Преди завирането дръпнете крема от огъня, но разбърквайте още 2 минути, след което оставете да се охлади.
  4. Нарежете маслото на филийки и го добавете към крема, след това разбъркайте с миксер, докато сместа стане гладка.
  5. Разтопете останалата захар в тенджера и леко я карамелизирайте. Веднага я излейте върху хартия за печене, а отгоре покрийте с друг лист хартия. Щом изстине, натрошете карамела с точилка на малки парченца за хрупкавия слой.
  6. Разбийте сметаната, докато образува твърди върхове, и я смесете с останалата карамелизирана захар и счукани орехи.
  7. Всеки блат покрийте с 1/3 от крема. Отгоре сложете слой от сметана и карамел с ядки. Повторете още 2 пъти с другите блатове. Украсете цялата торта с ядки.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft