СУСАМЕНИ банички от тесто-мечта! Включвайте фурната да загрява, защото са уникално вкусни:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
СУСАМЕНИ банички от тесто-мечта! Включвайте фурната да загрява, защото са уникално вкусни:
СУСАМЕНИ банички от тесто-мечта! Включвайте фурната да загрява, защото са уникално вкусни:
5997
СУСАМЕНИ банички от тесто-мечта! Включвайте фурната да загрява, защото са уникално вкусни:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Прекрасни банички с неустоим вкус и аромат. Приготвят се лесно, необходимо е само да следвате стъпките на процедурата.

В тази рецепта баничките са с пълнеж от сирене, но вие можете да ги напълните с каквото искате. Можете да ги направите както солени, така и сладки по ваш избор. Цялата тайна е в удивителното тесто - всичко, изпечено от него, е истински шедьовър! Ето необходимите продукти за апетитните Сусамени банички :

Сусамени банички

НЕОБХОДИМИ СЪСТАВКИ: 

  • 7 чаши брашно (от 200 мл)
  • 1 чаша прясно мляко
  • 1 чаша вода (може газирана или обикновена)
  • 1 ч.л. захар
  • 1 чаша кисело мляко
  • 2 яйца
  • 10 г мая
  • 1 ч.л. сол
  • 200 г сусам
  • 100 г масло
  • 50 г мед
  • 150 мл вода
  • 200 г сирене или кашкавал
  • тава 40х35 см

ПРОЦЕДУРА: 

За измерване на съставките се използва една и съща чаша, която може да бъде чаша за кисело мляко от 180 g или обикновена чаша за вода от 200 ml. Също така е много важно всички съставки да са със стайна температура или хладки (кисело мляко, яйца, мляко, вода...)

В по-дълбок съд сложете чаша хладко прясно мляко, след което добавете вода и една чаена лъжичка захар. Добавете 10 г суха мая (една супена лъжица или едно пакетче), след което разбъркайте, за да се разтворят съставките.

След това добавете 2 яйца със стайна температура и 200 г гъсто кисело мляко или сметана. Разбъркайте добре, за да се изравнят всички съставки и да се получи хомогенна смес. След това започнете постепенно да добавяте брашното, към което сте добавили една чаена лъжичка сол.

Първо се разбърква с лъжица, а накрая се омесва добре тестото с ръка. Трябва да се получи средно меко тесто, еластично и гладко, което не лепне по ръцете. Върнете го в чиста купа, покрийте го с прозрачно фолио или торбичка, която сте намазали с олио отвътре, след това с кърпа и оставете тестото да втаса на стайна температура за около два часа.

През това време ще втаса и ще ферментира хубаво. След това изсипете тестото върху работна повърхност и го омесете внимателно, така че да можете да го разделите на две равни половини. След това всяка половина оформете на питка и я разделете на пет части.

Така ще получите десет парчета тесто, които трябва да оформите на топка. покрийте ги с прозрачно фолио, за да не изсъхнат. Вземете топка, сплескайте я леко с длан, след което с точилка разточете кора с големината на малка чиния.

Намажете цялата повърхност с разтопено на стайна температура масло, след което сложете продълговато парче сирене или кашкавал (нарязано като картоф за пържене). Прегънете кората от четирите страни, така че да се получи продълговата баница.

баничка с кашкавал

кифличка с кашкавал

В по-дълбок съд се разтварят 50 г мед със 150 мл вода. Сусамът се запържва малко в сух тиган, докато заухае, след което се оставя настрана да изстине. Готовите банички се накисват първо в медения разтвор, а след това се овалват в сусама.

увиване кифличка

сусамени банички

Подредете готовите сусамени банички в тава, покрита с хартия за печене. Резнете ги леко отгоре с остър нож, след което включете фурната да загрява на 180 градуса.

банички в сусам

Сложете ги да се пекат за около 25 минути.

сусамени банички със сирене

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft