Ако никога не сте опитвали Кифлички с тиквички , време е да поправите това! Тестото за кифлички с тиквички се приготвя от най-простите съставки, много просто и бързо. Най-важното е, че това тесто може безопасно да се замрази, основното е да приготвите тиквичките правилно.
Кифлички с тиквички
Необходими съставки:
- тиквички - 3 бр;
- сол - 2 ч.л.;
- захар - 1 ч.л.;
- масло - 50 г;
- растително масло - 120 ml;
- натурално кисело мляко - 120 г;
- бакпулвер - 10 g;
- оцет - 20 ml;
- пшенично брашно - 300-350 g;
- меко сирене - 100 г;
- моркови - 100 г;
- зелен лук, магданоз.
Приготвяне:
Младите тиквички се настъргват. Добавете 1 чаена лъжичка сол към тиквичките, разбъркайте добре и оставете за няколко минути: необходимо е тиквичките да пуснат сок. Отцедете сока и изцедете добре тиквичките.
Снимка: Pinterest
Комбинирайте захарта с останалата сол и размекнатото масло. Добавете растително масло, натурално кисело мляко и разбъркайте до гладкост. Добавете бакпулвера и оцета към съставките.
Снимка: Pinterest
Сложете изцедените тиквички в купата. Добавете пресятото брашно и нарязаните подправки. Замесете хомогенно еластично тесто, което не лепне по ръцете.
Поставете тестото върху стреч фолио и разточете на пласт с дебелина 1,5 см. Разпределете върху тестото настърган кашкавал и моркови. Оформете на стегнато руло.
Снимка: Pinterest
Увийте рулото в стреч фолио и го приберете във фризера.
Снимка: Pinterest
Преди готвене извадете рулото от фризера и го размразете за 15 минути. Нарежете рулото на шайби с ширина 2-3 см.
Снимка: Pinterest
Потопете всяка шайба в белтък и след това в сусам. Поставете парчетата върху тава, покрита с хартия за печене, намажете с жълтък и печете на 180 градуса за 40 минути. Горещи кифлички с тиквички можете да ядете вместо хляб и като лека закуска.
Снимка: Pinterest