Ангелски сладкиш - само 49 kcal на 100 g! БЕЗ захар, брашно и яйца, само от две съставки - отслабваш с всяка хапка:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Ангелски сладкиш - само 49 kcal на 100 g! БЕЗ захар, брашно и яйца, само от две съставки - отслабваш с всяка хапка:
Ангелски сладкиш - само 49 kcal на 100 g! БЕЗ захар, брашно и яйца, само от две съставки -...
9896
Източник: За Жената
Ангелски сладкиш - само 49 kcal на 100 g! БЕЗ захар, брашно и яйца, само от две съставки - отслабваш с всяка хапка:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Звучи прекалено хубаво, за да е истина, нали?

Цялата процедура, която ще видите днес, изглежда като истинска магия. Как можете да създадете истински шедьовър на приготвянето на десерти само от две съставки?

Това е наистина невероятна трансформация и никога не мога да устоя да опитам поне малко парченце от този фантастичен диетичен десерт .

Леко сладък, с приятна лека киселинка и такава невероятна нежност.

Но той не съдържа нито един грам захар, брашно или яйца, а калорийното съдържание на този сладкиш е само 49 kcal на 100 грама. В същото време е толкова лек и ефирен, че дори 100 грама трудно могат да бъдат изядени наведнъж.

За да го приготвите ще ви трябват само две съставки и малко време. И резултатът ще ви изненада приятно.

❗❗Между другото съпругът ми и децата ми често ме молят да направя този десерт. Освен това съпругът не се опитва да отслабне, той просто харесва този десерт заради необичайния му вкус, лекота и невероятна вкусова хармония. А за децата такъв деликатес е просто божи дар, защото съдържа само натурални продукти.

Ангелски сладкиш от 2 съставки

Продукти:

  • 3 бурканчета ябълково пюре от 120 гр. (бебешко)
  • 14 гр. желатин на прах

Приготвяне:

Първо слагам на котлона тенджера с малко вода. Ще ми трябва водна баня.

касерола с вода

Снимка: Pinterest

Докато водата се загрява, започвам да приготвям десерта.

Поставете бебешко ябълково пюре в купа. Имам 3 буркана по 120гр. Консистенцията на това пюре е въздушна и хомогенна.

ябълково пюре

Снимка: Pinterest

*Разбира се, можете да използвате и домашно ябълково пюре от пресни ябълки.

След това добавям 14 грама инстантен желатин в пюрето, разбърквам добре и оставям желатина да набъбне за 5 минути.

желатин в пюрето

Снимка: Pinterest

До края на това време масата ще се сгъсти и желатинът ще приеме формата на зърна.

пюре с желатин

Снимка: Pinterest

В това време водата в тенджерата вече е завряла и върху тенджерата поставям купата с желатин и пюре, така че дъното на купата да не опира във водата.

*За да не се счупи стъклената купа при резки промени в температурата, прехвърлям пюрето от стъклената купа в пластмасова.

Разбърквайки непрекъснато, оставям желатина да се разтопи, предотвратявайки кипенето на масата. Желатинът не понася варене. След като започне да се разтваря, пюрето става гладко, както в началото.

разтопено пюре

Снимка: Pinterest

Сега изваждам купата с пюре от водната баня и изчаквам, докато горещата маса се охлади до стайна температура.

Сега е моментът да започнете най-интересния етап: трябва да разбиете тази маса с миксер.

пюре в купа

Снимка: Pinterest

Охладеното пюре с желатин при разбиването постепенно, но доста бързо, изсветлява, а обемът се увеличава 4-5 пъти.

разбиване пюре

Снимка: Pinterest

Отне ми 20 минути, за да разбия масата, но в зависимост от мощността на миксера може да отнеме малко повече или по-малко време.

разбито ябълково пюре

Снимка: Pinterest

*По желание при разбиването може да добавите подсладител или захар, мед, сироп.

*Подсладителят може да се разтвори в малко количество вода и да се добави към ябълковото пюре при разбиване.

пухкаво пюре

Снимка: Pinterest

Разбитата маса има консистенция, подобна на бита сметана. Изтича бавно от бъркалката, но не се разтича, образувайки силни, стабилни върхове. Масата става много мека и ефирна.

ефирно ябълково пюре

Снимка: Pinterest

Покривам малка стъклена форма със стреч фолио. Ако имате силиконови форми, можете да ги използвате, като ги намажете с растително масло.

пюре във форма

Снимка: Pinterest

Лично аз харесвам, когато десертът се получи висок и пухкав, като облак с релефен модел, но можете да вземете по-голяма форма, тогава деликатесът ще бъде по-нисък и по-компактен.

Цялата маса се разпределя равномерно във формата и сега я оставям да стегне в хладилника за не повече от час.

След час десертът замръзва забележително, но остава нежен и леко еластичен. Внимателно отстранете домакинското фолио и прехвърлете десерта върху равна повърхност за по-лесно разрязване.

ябълкова пяна

Снимка: Pinterest

Само вижте колко е високо и красиво, а произволните шарки по повърхността му придават особен чар и загадъчност.

ябълкова пяна десерт

Снимка: Pinterest

За да сте сигурни, че филийките са хрупкави и равни, преди всяко нарязване намазвам ножа с малко количество растително масло.

ябълково пюре десерт

Снимка: Pinterest

Това е олицетворение на красотата и нямам търпение да опитам парченце от този въздушен десерт. Като лек и нежен пух, като топъл ветрец. Не е ли чудо да получите такъв необичаен и въздушен деликатес от 360 грама ябълково пюре! Гответе с удоволствие и се насладете на вкуса.

пухкав ябълков десерт

Снимка: Pinterest

Ps Ябълковият десерт има деликатен, умерено сладък вкус. Ако предпочитате по-сладки десерти, можете да добавите любимите си подсладители по време на процеса на разбиване, но това ще увеличи съдържанието на калории.

диетичен ябълков десерт

Снимка: Pinterest

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft