Със сигурност често срещате различни проблеми в кухнята. Освен ако не сте професионален готвач, който извърта всяка ситуация в своя полза и вероятно знае всички трикове.
В този случай някои малки съвети могат много да ви помогнат:
1. Бананите не трябва да се поставят в един и същ контейнер, в който стоят плодовете ви, защото бананите отделят газове, които засягат останалите плодове и ги карат да презряват.
2.
3. Ако оризът ви изгар, поставете парче хляб и го оставете да стои за 5-10 минути. Хлябът ще попие всички горящи миризми.
4. Замразеното месо ще се размрази по-бързо, ако го покриете с оцет.
5. Картофите ще проникнат по-късно, ако поставите ябълка в торбата или чувала.
6. Когато виното ви остане след вечеря, замразете на кубчета за лед и когато имате нужда, гответе с него.