Отраснах с тези рецепти и сега са неизменна част от менюто на моето семейство- всички ги обожават

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Отраснах с тези рецепти и сега са неизменна част от менюто на моето семейство- всички ги обожават
Отраснах с тези рецепти и сега са неизменна част от менюто на моето семейство- всички ги обожават
19244
Отраснах с тези рецепти и сега са неизменна част от менюто на моето семейство- всички ги обожават
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Пиперът – пръв приятел на яйцето и сиренето

 

Миш маш

Мен специално идеята за миш маш ме изпраща във времето преди около 15 години, когато баща ми все това готвеше за мен и братчето ми, не съм сигурна дали, тъй като го обича, или защото знаеше само тази рецепта, но пък винаги ставаше много вкусно

 

Необходими продукти:

400 гр червени чушки
2 глави лук
6 домата
5 скилидки чесън
200 гр сирене
4 яйца
4 супени лъжици зехтин
чубрица, босилек, магданоз според вкуса

 

Начин на приготвяне:

Изпичате, обелвате и нарязвате на едро главния герой – чушките. Запържвате ги в зехтин за около 2 – 3 минути и добавяте лука – и той нарязан на едро, след което посолявате.

Когато омекне лукът, прибавяте доматите – също нарязани на едро и задушавате всички зеленчуци на по-слаб огън за 5 – 10 минути. След това добавяте и натрошено сиренето, както и чесъна, който трябва да е смлян. А щом сиренето се поразтопи и се смеси с доматите, се добавят и яйцата и всичко се разбърква добре. Сместа готвите още приблизително 5 минути. Накрая овкусявате с чубрицата, босилека и магданоза (по желание).

 

После просто се наслаждавате на вашия току що приготвен миш маш.

 

Пълнени чушки със сирене и яйца на фурна


Необходими продукти:

12 бр червени чушки
350 гр краве сирене
4 бр яйца
1 домат (добавяте по желание)
5 стръка – ситно нарязан магданоз
брашно
олио
сол

 

Начин на приготвяне:

Почистете старателно чушките, за да нямат никакви семенца и ги посолете малко отвътре. След това разбивате яйцата и ги смесвате със ситно нарязания домат (който слагате по желание) и натрошеното с вилица сирене. Ако сместа има нужда от сгъстяване, прибавяте брашното. Накрая обърквате всичко със ситно нарязания магданоз, пълните чушките и топвате горната им отворена част в чинийка с брашно, която можете да си приготвите от по-рано.

Подреждате готовите чушки в подходяща тава, която е намазнена от преди, а след това ги поливате отгоре със съвсем малко олио. Накрая опечете пълнените чушки в предварително загрята фурна за около 30 минути на 180 градуса.

 

Пълнени с яйца и сирене панирани чушки (бюрек)
Необходими продукти:

10 чушки (печени)
2 яйца
300 гр сирене
брашно за паниране на чушките
олио
черен пипер, сол за овкусяване

Начин на приготвяне:

Ако чушките ви не са опечени все още, то започнете първо с това. През това време разбийте добре яйцата и прибавете сиренето към тях като го натрошите. Прибавете и черния пипер и разбъркайте добре. След това в подходяща чинийка сипвате брашното, за да овалвате там чушките. Предварително загрейте олиото, в което ще пържите, след което взимайте една по една чушките и ги пълнете с 1-2 лъжици от приготвената смес, овалвайте ги в брашното и ги пускайте в тигана, за да се изпържат.

И така с куп обикновена продукти, които се намират във всяко едно домакинство – можем за съвсем кратко да приготвим прекрасни ястия, които от своя страна никога не остаряват и винаги ни карат „да си оближем пръстите".

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft