24 Април 2014
5630
Снимков материал: pixabay.com
Има специфична храна , която трябва да се избягва, защото от нея няма никакъв полза, а е рисковано за здравето. Ето 9 вида храни, които не бива да ядете, ако се притеснявате за здравето си:
- Бял хляб, бяло брашно. Белият хляб и бялото брашно са по същество много отровни за организма главно защото в тях няма изобщо никакъв витамин, а се избелувани с хлор и съдържат голямо количество бром.
- Замразена храна. Замразените храни са пълни с химикали, хидрогенирани мазнини и консерванти. Всички тези ястия често дълго готвени като са загубили цялата хранителна стойност, особено след като ги загреете в микровълнова печка.
- Бял ориз. Бял ориз, загубил цялата хранителност и не съдържа трици и кълнове, които естествено са част от кафевия ориз.
- Пуканки в микровълнова печка. Тази храна, въпреки че много популярна, може да се каже, че е едновременно и една от най-нездравословните. Това е генетично модифицирана царевица, с консерванти за по-добър вкус и химикал, известен като диацетил, който може буквално да унищожи белите дробове.
- Месни заготовки с нитрати, нитрити. Саламите, вурстовете, бекон и други месни заготовки често са пълни с натриев нитрат и други консерванти, които са свързани със сърдечносъдовите заболявания и рака.
- Енергийни десерти. Поради агресивния маркетинг всички получаваме впечатлението, че енергийните и протеиновите десерти са здравословно хранене. Но много често, те съдържат преработени соеви протеини, рафинирана захар, хидрогенирани мазнини и много други вещества, които причиняват хронични заболявания.
- Маргарин. Маргаринът, за разлика от маслото и другите наситени мазнини, трябва да избягвате на всяка цена.
- Мляко и месо от соя. Освен че почти всички продукти от соя са от генетично модифицирана произход, повечето от тях се преработват с помощта на отровен химикал, известен като хексан, който се свързва с вродени дефекти, проблеми с репродуктивната система и рак.
- "Диетичните" продукти. Много от така наречените "диетични продукти" на пазара съдържат изкуствени подсладители, които пък предизвикват неврологични увреждания и стомашно-чревни проблеми. Вместо това, консумирайте колкото се може повече естествена храна и тялото ви ще реагира по най-добрия начин.
Редактор: Ясен Чаушев
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари