Кадифен стърган чийзкейк - новият суперхит в десертите! Кадифен пълнеж, вкусни маслени трохи в нежен разкош:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Кадифен стърган чийзкейк - новият суперхит в десертите! Кадифен пълнеж, вкусни маслени трохи в нежен разкош:
Кадифен стърган чийзкейк - новият суперхит в десертите! Кадифен пълнеж, вкусни маслени трохи в...
14349
Кадифен стърган чийзкейк - новият суперхит в десертите! Кадифен пълнеж, вкусни маслени трохи в нежен разкош:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Това е не просто вкусен, а божествено вкусен десерт ! Стърганият чийзкейк е едновременно кадифено нежен и хрупкав по един неустоим начин. Невероятно вкусен и много лесен за приготвяне - ще се убедите сами, а продуктите са достъпни за всички.

Ето и рецептата за кадифения настърган чийзкейк :

Кадифен стърган чийзкейк

Продукти:

За тестото:

230 гр. брашно

110 гр. масло

1 ч.л. бакпулвер

1 с.л. какао

2 с.л. пудра захар

2 с.л. прясно мляко

За пълнежа:

500 гр. фино крема сирене

2 яйца

150 гр. пудра захар

1 с.л. царевично нишесте

1 с.л. ванилова захар

1 с.л. лимонова кора

Приготвяне:

Първо трябва да загреете фурната до температура от 175 градуса.

Намажете тава за печене с масло и поръсете с брашно. В голяма купа смесете брашното с бакпулвера.

След това добавете масло, какао, захар и мляко.

Оформете топка тесто и поставете във фризера за 1-2 часа, за да направите тестото възможно най-твърдо за настъргване.

В купа разбийте с миксер крема сиренето, жълтъците от яйцата, настърганата лимонова кора, ваниловата захар и нишестено. Разбивайте най-малко 2 минути.

В отделна купа разбийте белтъците, докато се образува твърд сняг, но не прекалявайте, за да предотвратите утаяването.

Смесете белтъците с крема. Извадете тестото от хладилника и разделете на 2 части, едната от които настържете на едро ренде.

Разпределете ненастърганото тесто върху формата. След това разпределете равномерно пълнежа от крема сирене.

Отгоре покрийте със слой настъргано тесто.

Печете около 45-50 минути. Охладете и сервирайте.

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft