Мекици-джобчета - хрупкави отвън, кухи отвътре, готови за вкусна плънка! Опиташ ли, други не поглеждаш:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Мекици-джобчета - хрупкави отвън, кухи отвътре, готови за вкусна плънка! Опиташ ли, други не поглеждаш:
Мекици-джобчета - хрупкави отвън, кухи отвътре, готови за вкусна плънка! Опиташ ли, други не...
9263
Мекици-джобчета - хрупкави отвън, кухи отвътре, готови за вкусна плънка! Опиташ ли, други не поглеждаш:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Вкусните, нежни, ароматни плюшки със сусам са новата върховна вкусотия, която ви предлагаме да опитате. Изключително лесни за приготвяне, тези нежни сусамови мекички са меки и хрупкави едновременно. Може да ги ядете и без нищо, и с плънка по желание - всякак са вкусни. Красивите сусамови джобчета ще предизвикат истински фурор сред приятелите ви, а всички ще ви молят за рецептата:

Сусамови плюшки

Продукти:

топло мляко - 400 мл

суха мая - 10 g

захар - 1 с.л.

сол - 1 ч.л.

брашно - около 5 чаши

сусам - за потапяне

растително масло - за пържене

сусамови джобчета рецепта

Приготвяне:

Смесете сол, захар и мая в купа, изсипете млякото, разбийте с бъркалка до гладка смес. Добавете брашно и започнете да месите тесто. Трябва да се получи еластично, умерено плътно тесто, което да не залепва за ръцете.

Покрийте готовото тесто и го оставете да престои 30 минути, за да втаса, след което омесете отново и разделете на 6 части.

меко тесто

Оформете ги на топки. Леко изравнете всяка топка и я намажете с мляко отгоре. 

топка тесто

Поставете в чинийка със сусам с намазнената страна надолу и натиснете леко надолу, така че семената да полепнат по повърхността.

тесто в сусам

Поръсете плота с брашно, поставете отгоре топката тесто със сусама отгоре и разточете на питка с дебелина около 0,5 см.

След това разделете на 4 части.

сусамови мекици

Пуснете готовите плюшки в тиган със горещо олио.

сусамови плюшки

Тестото, което попада във врящото олио, започва да се надува. Внимателно обърнете подутите плюшки и изпържете и от другата страна.

сусамови джобчета

Обърнете ги отново, изпържете до златисто-кафяво и веднага ги прехвърлете в съд с домакинска хартия, за да се отцедят от мазнината. Поднесете ги топли.

вкусни сусамови джобчета

Важно:

  • плюшките трябва да се пържат в достатъчно количество мазнина;
  • олиото трябва да е горещо;
  • размерът и формата на плюшките могат да бъдат произволни, във всеки случай вътре се образува празнина.
Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft