Охлюв-баница с майонеза - САМО 1 яйце, а плънката се топи в устата! Вижте колко е лесно:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Охлюв-баница с майонеза - САМО 1 яйце, а плънката се топи в устата! Вижте колко е лесно:
Охлюв-баница с майонеза - САМО 1 яйце, а плънката се топи в устата! Вижте колко е лесно:
114726
Източник: actualno.com
Охлюв-баница с майонеза - САМО 1 яйце, а плънката се топи в устата! Вижте колко е лесно:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако искате да опитате нещо наистина разкошно на вкус, то непременно пригответе тази лесна Охлюв-баница с майонеза ! В състава ѝ има само 1 яйце, а се получава сочна, мекичка и топяща се в устата. Цялата тайна е в използването на смес от кисело мляко и майонеза, с която корите се мажат, преди да се сложи плънката - именно от тях баницата омеква и се надува така хубаво.

Ето и рецептата за вкусната вита баница с майонеза :

Охлюв-баница с майонеза

Необходими продукти:

майонеза - 200 г

кисело мляко - 200 г

сода бикарбонат - 1/2 ч.л.

кори за баница - 1 пакет

сирене - около 250 г

извара - около 200 г

белтъци - 1 бр.

жълтъци - 1 бр.

охлюв банички

Начин на приготвяне:

Разбийте 200 г майонеза с 200 г кисело мляко с разтворена в него 1/2 ч.л.

сода.

Пригответе 1 пакет готови тънки кори за баница.

Всяка кора намажете със сместа и поставете отгоре друга. Намажете и нея с майонезената смес и поръсете със смес от сирене, извара и 1 белтък.

Навийте двете кори на охлюви, подредете в тава с хартия за печене, намажете с остатъка от млечната смес и жълтъка.

Изпечете охлювчетата с майонеза на 200°C до зачервяване (около 40 минути).

Да ви е сладко!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft