Ако искате да опитате нещо наистина разкошно на вкус, то непременно пригответе тази лесна Охлюв-баница с майонеза ! В състава ѝ има само 1 яйце, а се получава сочна, мекичка и топяща се в устата. Цялата тайна е в използването на смес от кисело мляко и майонеза, с която корите се мажат, преди да се сложи плънката - именно от тях баницата омеква и се надува така хубаво.
Ето и рецептата за вкусната вита баница с майонеза :
Охлюв-баница с майонеза
Необходими продукти:
майонеза - 200 г
кисело мляко - 200 г
сода бикарбонат - 1/2 ч.л.
кори за баница - 1 пакет
сирене - около 250 г
извара - около 200 г
белтъци - 1 бр.
жълтъци - 1 бр.
Начин на приготвяне:
Разбийте 200 г майонеза с 200 г кисело мляко с разтворена в него 1/2 ч.л.
Пригответе 1 пакет готови тънки кори за баница.
Всяка кора намажете със сместа и поставете отгоре друга. Намажете и нея с майонезената смес и поръсете със смес от сирене, извара и 1 белтък.
Навийте двете кори на охлюви, подредете в тава с хартия за печене, намажете с остатъка от млечната смес и жълтъка.
Изпечете охлювчетата с майонеза на 200°C до зачервяване (около 40 минути).
Да ви е сладко!