125 гр. масло
125 гр. фъстъчено масло
1 яйце
1/2 ч.л. бакпулвер
1/2 ч.л. сода бикарбонат
на върха на ножа сол
1 чаша (200 мл.) захар
2 пълни чаши брашно
2-3 с.л. прясно мляко
1 с.л. ванилена захар
карамфил на вкус
няколко супени лъжици мармалад - по желание
В купа сложете размекнатото масло и захарта и бийте, докато се получи кремообразна смес, а захарта се разтопи. Добавете фъстъченото масло и объркайте добре, за да се хомогенизира сместа. Прибавете яйцето и ванилията и отново разбъркайте.
В отделен съд пресейте брашното с бакпулвера, содата и солта и постепенно прибавете към течната смес. Добавете и малко мляко и продължете да месите върху работния плот. Не е необходимо много месене, само колкото да се съедини тестото (трябва да е меко). Възможно е да се наложи да добавите още малко брашно, но внимавайте да не стане твърдо тестото. Увийте го в найлоново фолио и оставете в хладилника за 20-тина минути.
Облепете тавичката с хартия за печене. Загрейте фурната на 190С.
Вземайте парчета от тестото и оформяйте топчици с големина по желание. Подреждайте ги в тавата, след което с пръст направете вдлъбнатина в средата на всяка сладка. Напълнете с малко от мармалада (най-добре с някой по-киселичък вид - например от вишни). Не редете сладките много близо една до друга.
Печете ги около 20-тина минути.
Остатъкът от тестото може да оформите по същия начин, но да добавите малко карамфил, а дупчиците да запълните с фъстъчено масло и мармалад.