Още не е изстинал, а го нападаме! Ако имате бисквити, яйце и крема сирене, непременно го направете - става за 10 минути!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още не е изстинал, а го нападаме! Ако имате бисквити, яйце и крема сирене, непременно го направете - става за 10 минути!
Още не е изстинал, а го нападаме! Ако имате бисквити, яйце и крема сирене, непременно го...
115255
Още не е изстинал, а го нападаме! Ако имате бисквити, яйце и крема сирене, непременно го направете - става за 10 минути!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако имате бисквити, яйце и крема сирене вкъщи, пригответе този невероятен сладкиш, който се прави само за 10 минути. След това остава само да го изпечете и да го залеете с карамел, но и това не е задължително, защото и така е вкусен. Ето какво ви трябва за уникално вкусния Бисквитен сладкиш с крема сирене и карамел :

Бисквитен сладкиш с крема сирене и карамел

Продукти: 

  • 250 гр. бисквити (маслени или с какао/по избор)
  • 3 супени лъжици масло
  • малко канела на вкус
  • 180 гр.
кондензирано мляко
  • 180 гр. крема сирене Филаделфия или Маскарпоне
  • 1 яйце
  • малко ванилия
  • 4 фурми
  • малко орехи
  • 60 гр. бадемови люспи/листенца
  • карамелен сос по желание
  • сладкиш с крема сирене

    Приготвяне: 

    Смелете 250 г бисквити и разтопете три супени лъжици обезсолено масло в микровълнова или на много слаб огън, след което добавете към смлените бисквити. Подправете сместа с щипка канела на прах или добавете повече, ако желаете.

    бисквитени трохи

    Разбъркайте с лъжица, за да се разпределят съставките, след което изсипете бисквитената смес в по-малка тава, покрита с хартия за печене. Може да използвате и форма за хляб или някаква кръгла форма, важното е да е дълбока.

    бисквитен блат

    Бисквитките ще придобият консистенцията на мокър пясък и може да изглеждат малко по-сухи, отколкото трябва да бъдат, но не добавяйте нищо друго, така трябва да бъде. С лъжица се притиска малко отгоре и се заравнява повърхността.

    След това пригответе крема: Сложете 180 г кондензирано мляко, 180 г крема сирене, едно яйце и една чаена лъжичка ванилов екстракт в блендер, след което ги разбъркайте до получаване на хомогенна смес. Ако нямате блендер, разбийте съставките с миксер.

    крем за торта

    С получения крем залейте слоя бисквити. Отгоре поръсете с около шепа смлени орехи и около 4 ситно нарязани фурми. Може да добавите и стафиди, боровинки, лешници, фъстъци или каквото и да е по ваш вкус.

    бисквитен сладкиш

    Поръсете нарязани бадеми/люспи около 60 грама отгоре или за покриване на повърхността. Може да използвате и други ядки, но бадемовите люспи са тези, които придават на тортата приятна хрупкава коричка.

    сладкиш с бадеми

    Така приготвеният сладкиш се пече в предварително загрята на 180 градуса фурна за около 20 минути. Когато се изпече, оставете да изстине малко, след което го извадете от формата, махнете фолиото и го нарежете на парчета. 

    изпечен бисквитен сладкиш

    бисквитен сладкиш с карамел

    По желание се залива с течен карамел. Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft