Чушките са със сос горчица и наистина стават божествено вкусно и апетитно ястие за зимата е перфектно! За да ви кажа чество за пръв път ги опитах тази година, още миналия месец ги направих, но вече са останали само три буркана и няма да стигнат за зимата, затова ще унаправя отново!
Необходими съставки:
- чушки – 1 кг
- вода – 300 мл.
- оцет 9% – 60 мл.
- сол – 1 супена лъжица
- захар – 2 супени лъжици
- бахар – 5 бр.
- дафинов лист – 2 бр.
- горчица – 170 гр.
- олио 150 мл.
Приготвяне:
Измийте добре чушките, разрежете ги наполовина, отстранете семената и след това нарежете на ивици с ширина около 1 см. За предпочитане, използвайте червени или оранжеви чушки.
Пригответе маринатата.
Добавете чушките в тенджерата. Варете 15 минути, като разбърквате постоянно. Извадете чушките и ги оставете да изстинат.
Към горчицата добавете олиото. Вашият горчичен сос е готов. След това добавете чушките към соса. Разбъркайте добре, така че всички чушки да са в сос.
Стерилизирайте бурканите на 150 градуса за 10-12 минути, кипнете капачките. Напълнете бурканите плътно с чушките и ги затворете херметически. Оставете да изстинат и съхранявайте на хладно място.