Още не съм ги извадила от фурната и тавата вече е празна, децата ги омитат за секунди, а за мен и мъжа ми винаги има втора тава

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още не съм ги извадила от фурната и тавата вече е празна, децата ги омитат за секунди, а за мен и мъжа ми винаги има втора тава
Още не съм ги извадила от фурната и тавата вече е празна, децата ги омитат за секунди, а за мен и...
64132
Още не съм ги извадила от фурната и тавата вече е празна, децата ги омитат за секунди, а за мен и мъжа ми винаги има втора тава
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Тези питки с кашкавал са идеални и разкошни за всеки празник

Предлагаме ви рецептата за вкусни питки с кашкавал, които се правят само за половин час. Нищо и никаква работа, а са разкошни за всеки празник и трапеза.

 

Чудно вкусни и експресни питки с кашкавал

Трябват ни чаша и половина брашно, една лъжица с бакпулвер, една лъжичка със захар, половин лъжичка сол, една чаша с настърган кашкавал, една трета чаша масло или маргарин, половин чаша с прясно мляко.

 

Първо е необходимо да вземем един по-голям съд и в него да поставим брашното, заедно с бакпулвера, солта и захарта.

Разбъркваме ги хубаво и после към тях добавяме настъргания кашкавал и маслото, което преди това вече сме разтопили.

Отново разбъркваме хубаво и доливаме от прясното мляко като пак разбъркваме след това. Взимаме една тава, в която поръсваме малко брашно и в нея поставяме получената преди това смес.

Започваме да месим, докато сместа не омекне. В друга една тава поставяме оризова хартия. Започваме да оформяме топчета от меката смес и да ги поръсваме с настърган кашкавал.

Накрая ги оставяме да се пекат във фурната, която преди това сме загряли на температура не повече от 200 градуса. Трябват им около 15-ина минутки във фурната, за да станат готови.

Когато сервираме тези чудни питки с кашкавал, ги поднасяме леко изстинали, но все още доста топлички. Правят се за около половин час, но няма такава вкусотия после.

Стават толкова мекички, ароматни и вкусни, че са идеални за закуска сутрин или следобед, а защо не и за почерпка в офиса ако имате хубав повод за това.

Пожелаваме ви да си ги изядете с кеф и до нови срещи с нашите и ваши вкусни рецепти!

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft