Още от вратата уханието му ме удари в главата и вече знаех, че диетата ми замина. Ех, тази свекърва ми страшна е!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още от вратата уханието му ме удари в главата и вече знаех, че диетата ми замина. Ех, тази свекърва ми страшна е!
Още от вратата уханието му ме удари в главата и вече знаех, че диетата ми замина. Ех, тази...
35448
Още от вратата уханието му ме удари в главата и вече знаех, че диетата ми замина. Ех, тази свекърва ми страшна е!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Този солен пай се омита от масата до 5 минути! Цялото семейство го обича!

Това е перфектната комбинация! Тестото е супер леко, като в същото време е хрупкаво, а плънката – богата… просто думите не стигат да се опише. Толкова е вкусно! Можем да кажем с пълна увереност, че солените пайове, не са в никакъв случай по-лоши от сладките.

 

Нужни съставки:

За форма от 20-23 см:

 

За тестото:

Брашно – 250 грама

Заквасена сметана – 1 супена лъжица

Краве масло – 90 грама

Яйца – 1 брой

Сол – 0,5 чаена лъжичка

 

За плънката:

Картофи (големи) – 3 броя

Пилешко месо – 300 грама

Лук – 1 брой

Сол – щипка

 

За заливката:

Яйца – 2 броя

Заквасена сметана – 50 грама

Прясно мляко – 50 мл

Сол – щипка

Червен пипер – щипка

Индийско орехче – 0,25 чаена лъжичка

Зелени подправки – 1 супена лъжица

 

Приготвяне:

За тестото смесете брашното с леко охладеното (но не прекалено твърдото) масло.

Направете една вдлъбнатина в брашното. Добавете яйцето, заквасената сметана и солта. Замесете еластично тесто. Поставете тестото във фолио и оставете в хладилник за 30 минути.

За плънката сварете обелените картофи и месото. Нарежете картофите на кубчета и месото на малки парченца.

Почистете лука, нарежете го и го запържете с капка растително масло до златисто кафяво. Смесете солта, картофите, месото и лука.

За заливката разбийте яйцата, сметаната, прясното мляко, солта, черния пипер, индийското орехче и зелените подправки.

Намажете формата с масло и застелете с пергаментова хартия. Разпределете тестото върху нея. Поставете плънката върху тестото. Добавете отгоре заливката.

Печете соления пай в предварително загрята до 180 градуса фурна за 40-45 минути.  Определете готовността с дървено шишче.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft