Още преди да сме изяли последното парче, вече бъркам втора доза! Ей, голяма работа са...
21 Юни 2017
61732
какво четем
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Ако и вие обичате ягоди колкото мен, то този десерт е просто задължителен! Ягодовият пай произхожда от слънчева Италия - рецепта, която изненадва и пленява.
Тази рецепта е една от най-популярните в родината си и, между другото, полученият ягодов сладкиш е особено лек и нежен на вкус. А тъй като съставките са съвсем простички, всеки може да си го приготви.
Съставки:
240 гр. брашно
90 гр. масло
140 гр. кафява захар
2 яйца
2 с.л. прясно мляко
1,5 ч.л. бакпулвер
щипка сол
щипка канела
10 по-едри ягоди
100 мл течна сметана
30 гр. пудра захар
Приготвяне:
- Смесете размекнатото масло със захарта. Заделете 20 гр. масло за намазване формата. Добавете оставените на стайна температура мляко и яйца. Смесете всички съставки хубаво.
- Смесете брашното, солта, бакпулвера и канелата в отделна купа и пресейте сухите съставки в яйчено-маслената смес. Объркайте всичко с дървена лъжица.
- Намажете тавичка/подходяща форма с масло. Сложете тестото вътре и го заравнете с шпатула.
- Нарежете ягодите на половинки и ги подредете отгоре с разреза надолу.
- Загрейте фурната до 180 ° C и изпечете пая вътре.
Проверете готовността със суха клечица: ако при набождане в тестото излезе суха, значи сладкишът е изпечен.
Докато паят се пече, разбийте сметаната с миксер.
Извадете сладкиша още топъл от фурната. Готово!
За да се почувствате истински италианец, поръсете готовия сладкиш с пудра захар и го поднесете с разбитата сметана. Добър апетит!
Редактор: Петя Иванова
Новини
Новини
Мода
Мода
Звезди
Звезди
Начин на живот
Начин на живот
Диети
Диети
Красота
Красота
още
Любов
Любов
Здраве
Здраве
Родители
Родители
Коментари