Още преди да сме изяли последното парче, вече бъркам втора доза! Ей, голяма работа са италианците: правят от нищо нещо!

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Още преди да сме изяли последното парче, вече бъркам втора доза! Ей, голяма работа са италианците: правят от нищо нещо!
Още преди да сме изяли последното парче, вече бъркам втора доза! Ей, голяма работа са...
61732
Още преди да сме изяли последното парче, вече бъркам втора доза! Ей, голяма работа са италианците: правят от нищо нещо!
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Ако и вие обичате  ягоди колкото мен, то този десерт е просто задължителен! Ягодовият пай произхожда от слънчева Италия - рецепта, която изненадва и пленява. 

Тази рецепта е една от най-популярните в родината си и, между другото, полученият ягодов сладкиш е особено лек и нежен на вкус. А тъй като съставките са съвсем простички, всеки може да си го приготви.

Съставки:

240 гр. брашно

90 гр. масло

140 гр. кафява захар

2 яйца

2 с.л. прясно мляко

1,5 ч.л. бакпулвер

щипка сол

щипка канела

10 по-едри ягоди

100 мл течна  сметана

30 гр. пудра захар

Приготвяне:

  1. Смесете размекнатото масло със захарта. Заделете 20 гр. масло за намазване формата. Добавете оставените на стайна температура мляко и яйца. Смесете всички съставки хубаво.
  2. Смесете брашното, солта, бакпулвера и канелата в отделна купа и пресейте сухите съставки в яйчено-маслената смес. Объркайте всичко с дървена лъжица.
  3. Намажете тавичка/подходяща форма с масло. Сложете тестото вътре и го заравнете с шпатула.
  4. Нарежете ягодите на половинки и ги подредете отгоре с разреза надолу.
  5. Загрейте фурната до 180 ° C и изпечете пая вътре.
Проверете готовността със суха клечица: ако при набождане в тестото излезе суха, значи сладкишът е изпечен.
  • Докато паят се пече, разбийте сметаната с миксер.
  • Извадете сладкиша още топъл от фурната. Готово!
  • За да се почувствате истински италианец, поръсете  готовия сладкиш с пудра захар и го поднесете с разбитата сметана. Добър апетит!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft