Необходими продукти:
- 2 яйца
- 1 чаена чаша захар
- 1 чаена чаша кисело мляко
- 1 чаена чаша брашно
- 2 супени лъжици какао на прах
- 40 милилитра краве масло
- 1 ванилия
- 10 грама бакпулвер
- ½ чаена лъжичка сода за хляб
За крема:
- 380 грама варено варено кондензирано мляко
- 250 грама заквасена сметана
Начин на приготвяне:
Счупете яйцата в купа, сипете захарта и с вилица разбъркайте добре. Сипете киселото мляко, ванилията и разтопеното масло и разбъркайте хубаво.
Вземете форма за печене с диаметър 22 сантиметра, покрийте с хартия и сипете тестото. Сложете в предварително загрята до 170 градуса и печете за 40 -45 минути или до суха клечка. Извадете и оставете да се охлади напълно. След това отстранете формата, махнете хартията изрежете стърчащите части на блата. След това го срежете на три равни половини.
Пригответе крема, като в купа смесите кондензираното мляко заедно със заквасената сметана.
Завършете десерта, като намажете долния блат с част от крема. Сложете втория блат, намажете с останалия крем и поставете третия блат и намажете с останалия крем. Направете изрезките на трохи и поръсете десерта.
Сложете в хладилник за 2-3 часа , извадете и нарежете.
Забележка:
1 чаена чаша с вместимост 200 милилитра.
Опитайте това вкусно предложение от раздел рецепти за сладко.