Павлова с вишни и шоколад

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Торти
Павлова с вишни и шоколад
Павлова с вишни и шоколад
admin
Добавена от: admin
6237
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За белтъчния сняг:

4 големи белтъка
220 гр. фина пудра захар
2 ч.л. нишесте
1 ч.л. оцет
1 ч.л. ликьор от вишни/вишновка

За плънката:

2 с.л. ликьор от вишни/вишновка
500 гр. вишни/череши от буркан, в плодов сок
400 гр. извара (неосолена)
2 с.л. захар
250 гр. сметана за разбиване
50 гр. черен шоколад, настърган

За белтъчния сняг: 

Загрейте фурната на 175 C. Начертайте кръг с диаметър около 20 см. върху хартия за печене. Поставете с начертаната страна надолу върху тавичка. Разбийте белтъците с миксер, докато образуват меки връхчета. Постепенно добавете пудрата захар - лъжица по лъжица, като от време на време обирате стените на купата от полепналия белтък. Щом цялата захар е добавена, бийте още 2-3 минути, докато връхчетата се втвърдят. Сместа трябва да е гъста и лъскава. Захарта трябва да е разтворена напълно. Прибавете нишестето, като бъркате внимателно с шпатула, след това налейте оцета и ликьора и ги смесете добре. 
С лъжица нанесете белтъците върху очертанията на хартията за печене и с широк нож оформете на кръгла купчина. Повдигнете белтъка по краищата на кръга нагоре, така че да се образува нещо като улей, а в средата дооформете кладенец за плънката. Основата не трябва да е прекалено тънка. Намалете фурната до 100 градуса и изпечете белтъка за 1 ½ часа, докато Павлова-та е суха и хрупкава. Изключете фурната и оставете блата във фурната с открехната вратичка до пълното изстиване - 4-5 часа. Не изваждайте белтъчния блат, докато е още топъл! Прехвърлете върху тортено плато и напълнете с пълнежа.
За пълнежа:

Отцедете вишните, като заделите около 2 с.л. от сока. Поставете ги в купа, излейте отгоре заделения сок и 1 с.л. ликьор и оставете да покиснат, докато се пече блатът. 
Смесете изварата, захарта и останалия ликьор. Разбийте сметаната, докато се втвърди и стане пухкава. Внимателно я смесете с изварената смес. Щом сте готови за поднасяне, напълнете белтъчната торта с изварено-сметановия крем, с лъжица подредете отгоре напоените вишни и поръсете с настъргания шоколад. Поръсете малко от течността на вишните върху плънката и поднесете веднага! 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft