400 г ориз
по 200 г пилешко, заешко и свинско месо
1 бр. червена чушка
100 г зелен фасул
100 г грах
100 г артишок
бульон
10-12 с.л. растително масло (зехтин)
по щипка шафран и куркума, сол, 7-8 зърна черен пипер, 1-2 дафинови листа
лимонов сок
3-4 скилидки чесън
1 ч.л. оцветител (колоранте)
В тенджера се запържват трите вида месо с около 2-4 лъжици от мазнината. Добавят се 2 л вода, скилидките чесън, дафиновите листа, куркумата, зърната черен пипер, шафрана, сол. Вари се до сваряване на месото.
В тиган се запържват последователно зеленият фасул, грахът и артишокът. Нарязаната на дълги ленти чушка също се запържва.
В тава с диаметър 37-42 см се загрява останалата мазнина (ако не е останала се добавя по желание), в нея се запържва оризът. На всяка шепа ориз се прибавят 200 мл от бульона, в които е сварено месото. Към ориза се добавят трите вида месо, граха, зеления фасул и артишокът. Добавя се оцветителят и се разбърква добре, за да се разпределят продуктите равномерно в тавата. Парчетата от червената чушка се използват за декорация.
Ястието се доварява на слаб огън на котлон. Сервира се с тавата на масата и по желание към порциите се добавя лимонов сок.