Паея с пилешко
17 Август 2014
24875
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
2 големи пилешки бутчета с горната част
2 глави лук
малко чесън
сладък смлян червен пипер
125 гр. ориз
50 мл бяло вино
500 мл пилешки бульон
сол, черен пипер
1 чушка
100 гр. грах
Пилешкото се измива, посолява се и се поръсва с черния и червения пипер. Чесънът и лукът се нарязват ситно. Запържват се в загрято олио, като се добавя и нарязаната чушка. Щом се запържат, се добавя месото, нарязано на кубчета, и се пържи десетина минути. Добавят се бульонът и виното, а щом заврат - и оризът и грахът. Всичко се прехвърля във фурната и се пече около 45 минути.
В оригиналните рецепти задължително се поставя малко шафран и нарязан бекон/шунка.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари