Пазя си я за специални случаи - отвътре е с локумче и цялата е напоена в сладък сироп. Изяждат я до шушка у дома:

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Какво да сготвя
Пазя си я за специални случаи - отвътре е с локумче и цялата е напоена в сладък сироп. Изяждат я до шушка у дома:
Пазя си я за специални случаи - отвътре е с локумче и цялата е напоена в сладък сироп. Изяждат я...
57762
Източник: gotvach.bg
Пазя си я за специални случаи - отвътре е с локумче и цялата е напоена в сладък сироп. Изяждат я до шушка у дома:
какво четем
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal

Опитвали ли сте сладка баница? Имаме предвид освен традиционната баклава? Ако не, то тази рецепта ще ви накара да се влюбите. Баница с локум, при това - напоена с ароматен сироп - ммм, направо се топи в устата! Прави се лесно, а след това няма човек, който да устои на едно парченце нежна сладост.

Ето рецептата за тази изумително вкусна сиропирана баница с локум:

Сиропирана баница с локум

Продукти:

1 пак.фини кори за баница - 500 гр.

2 кутии локум по избор

За плънката:

2 яйца

1 ч.ч.кисело мляко

1 ч.ч.захар

1 ч.ч.олио

1 ч.ч.брашно

1 пак.бакпулвер

За сиропа:

1 1/2 ч.ч.захар

3 ч.ч.вода

3 пак.ванилия

баница с локум

Приготвяне:

Първо пригответе плънката: в купа разбийте яйцата със захарта, киселото мляко, олиото, брашното и бакпулвера. Нарежете локума на ивици и разтворете корите на плота. Сложете по 3 с.л. от сместа за плънката и хубаво намажете кората с нея. На късата страна подредете локума и навийте на руло, като хващате по 2 кори заедно. Готовите рулца редете в тава (най-добре използвайте тази от фурната), като първо я намажете добре с олио.

Изпечете баницата в загрята фурна на 180 градуса до хубав червен загар. През това време пригответе сиропа, като сложите продуктите на котлона и изчакате сместа да заври. Оставете сиропа да поври 5 мин.

Сиропирайте охладената баница с охладен сироп. Оставете я да попие добре сиропа, най-добре за 1 нощ. След това нарежете на парчета и поднесете.

По желание може да добавите в плънката натрошени орехи, а отгоре да поръсите с кокос - става още по-вкусно!

Приятен апетит!

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft