Пай Есен

17 Октомври 2014
9931
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Първо от посочените съставки се замесва средно твърдо тесто. В зависимост от размера на яйцето зависи количеството брашно (200-250 гр.). Дъното на кръгла тава за печене покрива с тестото.
Една част от тестото с размерите на малко топче се разтяга на дълъг фитил и с него се огражда цялото дъно.
Набожда се с вилица на 5-6 места.
В малко загрято олио се запържва беконът, след което се дърпа от огъня. В същата мазнина се пържи и нарязаният праз. Охлажда се.
Смесват се беконът, празът, яйцата, изварата и с полученият пълнеж се разпределя върху тестото.
Покрива с ленти кашкавал.
Пече се около 30 минути на 180 градуса.
Сервира се с кисело мляко.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари