6 яйца
3 големи тиквички
1 тарелка чери доматчета, нарязани
1/2 чаша брашно
1/2 чаша копър, ситно накълцан
1 скилидка чесън, счукан
1 връзка пресен лук (див лук), нарязан ситно с ножица
щипка червен пипер
сол и черен пипер на вкус
Настържете тиквичките и сложете в сито или гевгир с няколко щипки сол, за да се отцедят добре. Оставете ги така минимум 30 минути.
Загрейте фурната на 180 градуса.
В голяма купа разбийте яйцата, чесъна, пресните подправки, солта и черния пипер. Вземайте малки шепи от тиквичките и ги изстисквайте добре от водата, след което добавяйте към яйчената смес. Продължете, докато всички тиквички са изстискани и прибавени.
Сложете сместа в покрита с хартия за печене квадратна тавичка (22 см.). Отгоре подредете резените доматчета. Поръсете щипката червен пипер.
Печете в загрятата фурна около 40-45 минути. Оставете ястието да се охлади 15-тина минути, преди да нарежете на квадрати и да поднесете.