450 г агнешко месо от бут
200 мл течна сметана
3 яйца
3–4 с. л. ледена вода
1 щипка сол
125 г краве масло
250 г брашно
3 филии твърд, стар хляб
3–4 скилидки чесън
1 с. л. нарязан магданоз
1 с. л. дижонска горчица
1 червена чушка
200 г гъби
50 мл олио
1 глава лук (средно голяма)
300 г коприва
сол и бял пипер на вкус
Всички продукти за тестото се смесват в купа и внимателно се бъркат с дървена лъжица, докато се получи тесто. Оформя се топка и се оставя да преседи няколко часа. След това се разточва на кора и се разстила във формата за печене.
Месото се нарязва на средно големи кубчета, а копривата се бланшира за кратко във вряща подсолена вода.Лукът се нарязва наситно и се запържва в сгорещеното олио. Прибавя се месото, нарязаните наситно гъби и се задушава, докато месото леко се зачерви. Добавя се копривата, нарязаната наситно чушка и скълцаните скилидки чесън. Когато плънката е готова, се оттегля от огъня и се овкусява с горчицата.
След като плънката се охлади, към нея се прибавя ситно стритата среда от хляба и накълцания магданоз. Върху тестото се разпределя плънката и отгоре се полива със заливката, приготвена от разбитите яйца и сметана, овкусена със сол и бял пипер.
Кишът се пече 30–40 минути в предварително сгорещена до 180 градуса фурна.