Пай с бекон и кашкавал
13 Ноември 2013
21518
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
Загрейте фурната на 220 градуса и сложете решетката в долната й част.
В голям съд загрейте зехтина. Добавете бекона и лука и ги запържете при непрекъснато бъркане, докато омекнат и станат златисти - около 10 минути. Оставете да се охладят.
В купа разбийте яйцата, добавете сметаната, нишестето, пипера, солта и индийското орехче, след което разбийте отново, за да се смесят добре. Смесете охладената смес от лук и бекон с кашкавала (сиренето). Поставете основата за пай (разстелете тестото) на дъното на предварително намазнената форма. Покрийте с лучената смес на равен пласт. Отгоре излейте яйчената смес. Печете пая около 30 минути в загрятата фурна, докато добие златисто-кафява коричка и центърът му се стегне. Прехвърлете го върху решетка, за да се охлади, преди да поднесете.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари