Пай с винено грозде

вход през zajenata.bg
Пай с винено грозде
admin
Добавена от: admin
7770
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

10 гр. суха мая или 20 гр. прясна
260 мл хладка вода
400 гр. брашно за хляб
1 кг. червено винено грозде (или 500 гр. червено/черно десертно грозде), почистено от дръжките, измито и подсушено
100 гр. захар
6 с.л. зехтин + още малко за тавичката
1 ч.л. анасоново семе или семе от копър (по желание) 

Разтворете маята във водата, след това добавете брашното и омесете тесто, докато стане гладко и много еластично. Оставете го да втаса покрито, докато удвои обема си - поне 2 часа.
Разделете тестото на 2 равни части. Пригответе тавичка с размерите на лист А4. Разточете половината от тестото на тънък правоъгълник, с около 10 см. по-дълги страни от тези на тавичката. Поставете го върху нея, така че краищата да висят извън нея. Запълнете тестото с 2/3 от гроздето и поръсете отгоре му 1/3 от захарта, олиото и семената (ако използвате).
Разточете втората част от тестото до размерите на тавичката и поставете отгоре, така че да покрие напълно гроздето. Притиснете леко надолу, за да полепне по плодовете, и прегънете свободните краища тесто навътре, към центъра на пая. Подредете останалото грозде равномерно отгоре. Поръсете с останалата захар, олио и семена. Оставете пая да втасва за около 1 час, докато бухне добре, след това изпечете на умерена фурна за около 1 час., докато коричката отгоре стане със тъмнозлатист цвят. Оставете да изстине поне 2 часа преди сервирането. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft