125 г маргарин
2 1/2 ч. ч. брашно
3-4 с. л. студена вода
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
300 г телешка кайма
1 яйце
4-5 стръка магданоз
черен пипер и сол на вкус
Приготвя се тесто, като брашното се смесва с маргарина, солта и содата, наливат се 3-4 с. л. вода и се размесва до получаване на хомогенна смес.
Тестото се разделя на две и се разстила с точилка, докато се получат кори с диаметър, малко по-голям от диаметъра на тавата. Едната кора се слага в намазнената тава.
Каймата се задушава с малко вода, докато стане на гранули. След това се подправя с черен пипер, сол на вкус и накълцан магданоз и се оставя настрана, за да поизстине.
Каймата се разпределя върху първата кора. Отгоре се покрива с втората кора и краищата се прищипват плътно към тавата. Набожда се с вилица и се пече в предварително загрята до температура 200 градуса фурна, докато се зачерви.