Пай с кайма (Пастел)

вход през zajenata.bg
Пай с кайма (Пастел)
admin
Добавена от: admin
27166
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

125 г маргарин
2 1/2 ч. ч. брашно
3-4 с. л. студена вода
1/2 ч. л. сода
1/2 ч. л. сол
300 г телешка кайма
1 яйце
4-5 стръка магданоз
черен пипер и сол на вкус 

Приготвя се тесто, като брашното се смесва с маргарина, солта и содата, наливат се 3-4 с. л. вода и се размесва до получаване на хомогенна смес.

Тестото се разделя на две и се разстила с точилка, докато се получат кори с диаметър, малко по-голям от диаметъра на тавата. Едната кора се слага в намазнената тава.

Каймата се задушава с малко вода, докато стане на гранули. След това се подправя с черен пипер, сол на вкус и накълцан магданоз и се оставя настрана, за да поизстине.

Каймата се разпределя върху първата кора. Отгоре се покрива с втората кора и краищата се прищипват плътно към тавата. Набожда се с вилица и се пече в предварително загрята до температура 200 градуса фурна, докато се зачерви. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft