2 листа бутер тесто
400 гр. не много мазна кайма (телешка, говежда)
250 гр. замразен спанак
1/2 чаша настъргано сирене Чедър
2 големи глави лук
2 скилидки чесън
1 с.л. доматена паста
зехтин
сол и черен пипер на вкус
яйце за намазване
Загрейте фурната на 200C. Размразете спанака в купа. Нарежете лука на дребно и го задушете в малко зехтин, разбърквайки, докато омекне и леко покафенее. Оставете настрана. В друг тиган задушете каймата до кафеникаво в малко зехтин, след което добавете спанака, доматената паста, счукания чесън и лука. Смесете добре, така че каймата да се раздроби. Подправете със сол и черен пипер на вкус.
Размразете тестото. Намазнете голяма кръгла форма за пай или тарт и поставете отгоре единия лист тесто, като набодете отгоре с вилица по цялата повърхност. Отгоре пресипете плънката с каймата и покрийте с лентички, изрязани от втория лист тесто, под формата на решетка. Намажете тестото с разбито яйце. Изпечете в загрятата фурна за 20 минути.