Пай с картофи и наденица

вход през zajenata.bg
Пай с картофи и наденица
admin
Добавена от: admin
8026
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

4 картофа
150 гр. гъби печурки
40 гр. масло
250 гр. прясна наденица
2 стръка праз
1 стрък салвия
300 гр. зеленчуков бульон
40 гр. брашно
60 гр. пармезан
250 гр. фини кори
масло
сол
черен пипер

Сварете и обелете картофите. Печурките нарежете на ивички. Разтопете маслото и запържете в него наденицата – първо цяла, после нарязана на ситно, заедно с 2 стръка накълцан праз и стръкче салвия. Прибавете гъбите и пържете няколко минути. Посолете и наръсете с пипер и залейте с топлия зеленчуков бульон. Размийте брашното с 1 с.л. вода иго прибавете към наденицата. Оставете на котлона, докато се сгъсти. После прехвърлете наденицата със соса в намазана с масло тавичка, нарежете отгоре на парчета и картофите, посолете ги и настържете пармезана.
Листовете на фините кори се слепват два по два с масло, намазват се с мазнината и отгоре и след това се нарязват на широки ивици. Ивиците се подреждат върху сместа с картофите, като се оформя плътна решетка върху тях. Печете на фурна на 180 градуса, докато корите отгоре се зачервят – за около 40 минути. 

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft