За тестото:
210 гр. масло
240 гр. пълнозърнесто брашно
180 гр. обикновено брашно
90 гр. кафява захар
2 жълтъка
4 супени лъжици прясно мляко
За плънката:
200 гр. сушени сини сливи
2 средни круши
1 ябълка
сокът от 1 лимон
2-3 супени лъжици мед
1 чаена лъжичка канела
2 супени лъжици нишесте (картофено или пшенично)
1. Загрейте фурната на 180 ° C и намажете формата или тавата, в която ще печете, с масло.
2. Брашното и маслото се смесват и раздробяват с ръка, за да се съединят на трохи. След това се добавят останалите съставки и се замесва тесто. В началото ще бъде малко твърдо, но бързо ще омекне.
3. Една трета от тестото отделете, а останалото разтеглете с размера на формата за печене.
4. Сложете тестото във формата, набодете го с вилица и печете 10-12 минути.
5. Останалата част от тестото разточете и нарежете на ивици с ширина 2 см.
6. Прережете сливите и извадете костилките, крушите и ябълката обелете и нарежете на големи парчета. Смесете плодовете с останалите съставки за пълнежа и го нанесете върху изпеченото тесто.
7. Отгоре подредете лентите от тесто в две различни посоки, за да получите мрежа. Притиснете краищата на лентите към ръба на тестото.
8. Печете още 30-ина минути, докато паят получи малко по-тъмен цвят. Охладете и поръсете с пудра захар.