за кората:
120 г / ¾ ч. ч. бяло брашно
50 г / 1/3 ч. ч. царевично брашно
1 щипка сол
1 ч. л. бакпулвер
3 с. л. захар
50 г масло или маргарин
60 мл прясно мляко
за пълнежа:
600 г нарязани нектарини, кайсии или праскови
½ ч. ч. червени боровинки, по желание
1 с. л. лимонов сок
4 с. л. захар
3 с. л. грис
за глазиране:
1 с. л. кайсиев мармалад
В купа се смесват двата вида брашно, солта, захарта и бакпулверът. Слага се маслото и се стрива на трохи с брашнената смес. Млякото се налива лъжица по лъжица, като се разбърква с вилица, накрая тестото се събира на топка с ръце. Не бива да се меси дълго време. Разточва се на кръг с диаметър 30 см върху хартия за печене.
Плънката се приготвя, като плодовете се разбъркват с лимоновия сок, захарта и гриса.
Плодовете се изсипват в центъра на кората. Оставя се борд от 3 см. Бордът се сгъва навътре към центъра на сладкиша.
Сладкишът се пече около 40 мин. 190°С. Когато е готов, се намазва със загретия мармалад и се охлажда в тавата. Поднася се със сладолед или изцедено кисело мляко.