за пълнежа:
2 с. л. булгур, по желание
4 стръка праз, нарязани на ситно
2 с. л. масло
2 с. л. олио
1 ч. л. чубрица
300 г натрошено сирене
4 яйца
за тестото:
2 ч. ч. брашно
1 ч. ч. кисело мляко
1 ч. л. сода за хляб
1 яйце
½ ч. л. сол
2 с. л. нарязани на ситно маслини
1 с. л. масло за намазване на тавата
Булгурът се залива с 1 ч. ч. вряща вода, завива се плътно с кърпа, а отгоре се покрива с капак. Оставя се да постои 30 минути и се прецежда.
Маслото и олиото се загряват и в тях се задушава празът за 4-5 мин. Добавят се булгурът и чубрицата, разбърква се. Оставя се за изстине и се слагат сиренето и яйцата.
За тестото киселото мляко се разбърква със содата. В пресятото брашно се слагат млякото, яйцето, солта и маслините. С лъжица се забърква лепкаво тесто.
Дъното на тава се намазва с 1 с. л. масло и отгоре с влажни ръце се разстила тестото. Оформя се ръбче. Отгоре се сипва плънката. Пече се около 40 мин. във фурна, загрята до 190° С или докато се зачерви добре. Сервира се с изцедено кисело мляко.