Пай с пудинг и компот от праскови

вход през zajenata.bg
За Жената
Рецепти за готвене
Десерти
Пай с пудинг и компот от праскови
Пай с пудинг и компот от праскови
admin
Добавена от: admin
19429
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За крема:

400 гр компот от праскови (отцедени от сока и едро нарязани плодове)
1 пакетче пудинг ванилия
3 супени лъжици захар
200 мл сметана
250 мл прясно мляко
За тестото: 
300 гр брашно
80 гр захар
1 ванилия
щипка сол
100 мл олио
100 мл прясно мляко
150 гр безсолна извара
1 пакетче бакпулвер
малко прясно мляко за намазване
по желание едра захар (перлена захар) или грубо натрошени бучки захар


В част от млякото разтворете пудинга и захарта, като внимавате да не останат бучки. Останалата част от млякото смесете със сметаната и ги сложете да заврат, след което по обичайния начин сварете гъст пудинг. След като се сгъсти, дръпнете пудинга от огъня и го покрийте с прозрачно фолио, за да не се образува коричка, докато напълно се охлади.


За тестото: Всички съставки смесете и объркайте на меко тесто. Отделете една трета от тестото и го оставете настрана - за горната кора. От по-голямото тесто разточете кора с диаметър около 28-30 см. Прехвърлете в ниска тавичка с диаметър 26 см.
Върху кората изсипете пудинга и заравнете, като оставите 1-2 см по ръбовете без крем. Отгоре разпределете нарязаните праскови и покрийте всичко с разточената от по-малката част тесто кора. Прищипете добре ръбовете на долната и горната кора.
Намажете отгоре с малко мляко и печете на 175 градуса около 40-тина минути в предварително загрята фурна. Преди края на печенето отново намажете повърхността с малко мляко и наръсете с едрата захар.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft