Пай с пушена сьомга

вход през zajenata.bg
Пай с пушена сьомга
admin
Добавена от: admin
15068
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

За основата:
175 г брашно
щипка сол
1 ч.л. захар
115 г студено масло, нарязано на кубчета
30-50 мл студена вода

За плънката:
120 г пушена сьомга
шепа зелени маслини без костилки
175 г крем сирене
3 яйца
250 мл сметана
50 мл прясно мляко
1/2 връзка копър
черен пипер
индийско орехче

За основата:
Смесете брашното, солта и захарта в купа. Добавете студеното масло и го претрийте в брашното, докато се получи ронлива смес. Добавете по малко от студената вода, докато се получи хомогенно тесто. Завийте го във фолио и го оставете в хладилник за един час. Разточете тестото и го поставете в кръгла керамична форма за печене с диаметър около 26см., като трябва да покрива дъното и стените.
Направете няколко дупки с вилица по дъното и го покрийте с хартия за печене. Изсипете отгоре зърна зрял фасул и изпечете в предварително загрята до 180°С фурна за 15 минути. Махнете хартията за печене заедно с боба и върнете във фурната за още 5 минути.
За плънката:
Разбъркайте крем сиренето в купа. Добавете яйцата и разбийте. Прибавете млякото, сметаната, копъра и подправките и разбъркайте.
Наредете парчета пушена сьомга върху изпеченето тесто, поръсете с нарязани маслини. Излейте върху сьомгата яйчната смес. Изпечете за 35-40 минути на 180°С. Охладете 10-15 минути преди сервиране.

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft