![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
брашно - 250 г, за масленото тесто
масло - 125 г
яйца - 1 брой
вода - 4 и 1/2 с.л.
сол - 1 щипка
извара - 400 г, за плънката
яйца - 4 броя
зелени чушки - 2 броя
чушки - 2 червени
домати - 200 г чери
сирене - 50 г
кашкавал - 100 г, настърган
шунка - 150 г
сол
черен пипер
индийско орехче - 2 щипки
босилек - 1-2 с.л накълцан
Пресейте брашното и сложете в него солта, за да приготвите ронливото тесто. Към него добавете нарязаното на малки кубчета изстудено масло.
Започнете да месите старателно, така че маслото да се слее с брашното. Добавете яйцето и водата и доомесете, докато тестото не започна да се отделя от стените на купата.
Оформете го на топка и го обвийте в кухненско фолио. Сложете го в хладилника да стегне за 30 минути. През това време нарежете чушките и доматите на дребни парченца.
Може да използвате и сушени домати по желание. Добавете към тях изварата, настъргания кашкавал и натрошеното сирене.
Разбъркайте и добавете нарязаната на дребни парченца шунка, 4-те яйца. Объркайте добре плънката със сол, черен пипер на вкус, накълцан босилек и щипки индийско орехче.
Разточете престоялото тесто както е с найлона на лист с дебелина 5 см. Листът трябва да е малко по-голям от дъното на тавата и да покрива почти целите й стени.
Надупчете с вилица леко тестото и изсипете плънката, след което я загладете. Поръсете с малко галета или царевично брашно.
Сложете тарта с извара и шунка да се пече в предварително загряна на 190 градуса фурна, докато хване апетитен загар.