Пай с ябълки

вход през zajenata.bg
Пай с ябълки
admin
Добавена от: admin
18355
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне: 30 мин
Готвене: 60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност: 500 kcal
Необходими продукти

1 кг ябълки
250 г брашно
100 мл прясно мляко
150 г захар
1 с.л. канела
оре­хови ядки
пудинг ванилия на прах - 1 пакетче
750 мл. прясно мляко
4-5 с.л. захар
 

От брашното, прясното мля­ко и малко вода се омесва меко тесто. Разделя се на 2 части, които се разточват на дискове с големина, равна на формата, в която ще се пече паят. Формата се намаслява добре, след което на дъното й се разстила първата кора. Покрива се с плънката, приготвена от настърганите ябълки, смесени със захарта, канелата и натрошените орехи (ако сместа е влажна, добавете към нея галета). Отгоре покрийте с втората кора. Нарежете пая с остър нож, след което изпечете на силна фурна до зачервяване. Готовият пай се поднася с ванилов сос, приготвен от ваниловия пудинг (по указанията на опаковката, като увеличите количеството прясно мляко на 750 мл.). Може да поднесете пая поръсен с пудра захар и топка сладолед!

Рецепти
салати
супи
предястия
сандвичи
гювечета
още
пици
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft