1 опаковка замразено бутер тесто (или основа за пай от бутер тесто), на стайна температура
около 1/4 чаша ягодов конфитюр
около 1/4 чаша Нутела (или друг течен шоколад)
1 яйце
кристална захар
клечици за близалки
Загрейте фурната на 170 градуса. Покрийте тавичка за печене със силиконова подложка или я намажете с масло/олио; оставете настрана.
Върху чист работен плот разточете бутер тестото. С помощта на по-голям резец за сладки във формата на сърце, изрежете сърчица от тестото. Изрезките може да премесите на топка и да разточите отново.
Поставете едно сърчице върху тавата. С помощта на малка чаена лъжичка сложете около 1/2 лъжичка от ягодовия конфитюр в центъра, така че да повторите формата на сърце, като оставите достатъчно голям ръб отстрани, за да запечатате пая. Върху ягодовия конфитюр сложете около 1/2 лъжичка Нутела (може да си помогнете с пръсти за разнасянето й).
Внимателно притиснете клечица в долната част на тестото. Покрийте с друго сърчице и притиснете ръбчетата им, за да се запечатат (може да използвате вилица за целта). Повторете с останалите сърчица. Разбийте яйцето в малка купа и намажете с него мини-пайовете. Поръсете отгоре с кристална захар.
Изпечете за около 15-20 минути, докато горната част на сърцата стане златисто-кафява. Охладете ги върху хартията за печене, преди да поднесете.