Пак бях умирисала цялата къща на пържено и няма проветряване, дойде съседката и като ми каза за този трик вече не можеш да разбереш

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Пак бях умирисала цялата къща на пържено и няма проветряване, дойде съседката и като ми каза за този трик вече не можеш да разбереш
251393
Снимков материал: pixabay.com
Пак бях умирисала цялата къща на пържено и няма проветряване, дойде съседката и като ми каза за този трик вече не можеш да разбереш

Винаги, когато пържите, в къщата остава неприятна и тежка миризма на олио, която може да ви тормози в продължение на дни. Има обаче няколко трика, които ще ви помогнат да се справите с проблема и ще върнат свежестта в кухнята ви без особени усилия.


Ябълка
Мигновено ще премахне миризмата, ако в тигана с олиото, в което ще готвите, сложите късче ябълка.

Освен, че неутрализира аромата, то ще ви помогне и да определите, кога олиото е достигнало до оптимална температура за пържене.

Оцет
Друг вариант за елиминиране на миризмата от пържено, най-вече при приготвяне на риба, е да сложите на котлона, съд с вода и няколко лъжици оцет да заври. Оставете го за около 30 минути. Силният аромат на оцета ще премахне неприятната миризма на олиото и същевременно може да се използва за премахване на цигарния дим у дома.

Карамфил/Канела
Ако не ви харесва миризмата на оцет, можете да използвате вместо него карамфил или канела. И двете подправки имат способността да премахват нежеланата миризма от пърженето и имат приятен аромат, който връща свежестта в стаята.
 

Лимонов сок
Ако възнамерявате да пържите по-дълго, изстискайте сока на половин лимон в олиото и пуснете в тигана кората му. Той ще придаде приятен аромат и ще предотврати появата на тежката миризмата при готвене.

Утайка от кафе и сода за хляб
Друга хитринка, която можете да използвате, след като сте приключили с готвенето, е да оставите малка купа, в която сте смесили вода с винен оцет, сода за хляб или утайка от кафе в кухнята преди да си легнете. Всеки от трите продукта естествено ще разсее всички останали миризми до сутринта.

Магданоз
Магданозът също е много ефективен в борбата със следите от пържене. Свежият му аромат ще направи готвенето по-приятно. След като започне да се пържи, сложете стрък магданоз в олиото, а на друг котлон – тенджера вода с карамфил и дафинов лист да заври. Комбинацията от двете ще ви изненада с ефекта си.

Фъстъченото масло, както и много други хранителни продукти, би могло да се използва по всевъзможни начини. Супена лъжица от него в тигана премахва упоритата миризмата. Препоръчва се да добавите фастъченото масло по време на готвенето. Може да подейства и след като сте приключили с пърженето, като на изключен котлон отново добавите 1 с.л. от продукта, във все още горещото олио и го оставите за известно време.

Редактор: За Жената
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft