Пакет вафли + 8 яйца! Толкова за най-вкусната и бърза торта на света - за 20 минути готова, а изчезва за секунди от масата:

вход през zajenata.bg
За Жената
Пакет вафли + 8 яйца! Толкова за най-вкусната и бърза торта на света - за 20 минути готова, а изчезва за секунди от масата:
6339
Снимков материал: pixabay.com
Пакет вафли + 8 яйца! Толкова за най-вкусната и бърза торта на света - за 20 минути готова, а изчезва за секунди от масата:

Направих тази торта без специален повод, просто искахме да се поглезим с бърза и лесна торта . Крайният резултат изуми всички, защото се получи много вкусна и стегната торта, която може да се сервира на празници, рождени дни и други подобни. В основата на вкуса са любимите ни вафлички с лешников крем, които придават невероятен аромат и вкус на готовата торта. Освен това се прави бързо и лесно, а крайният резултат определено си струва чакането да стегне. Ето какво ви трябва за уникалната домашна Вафлена торта :

Домашна вафлена торта

Продукти: 

  • 8 белтъка
  • 8 с.
л. захар
  • 10 с. л. смлени орехи (или други ядки)
  • 2 с. л. брашно
  • За крема:

    • 8 жълтъка
    • 8 супени лъжици захар
    • 4 пакетчета ванилов пудинг (160 г)
    • 1,3 л прясно мляко
    • 250 г масло
    • 250 г пудра захар
    • 300 г вафли с лешников крем
    • 150 г шоколад

    За украса:

    • 2-3 пак.суха сметана или сладкарска сметана за разбиване

    Приготвяне: 

    Разбийте белтъците до твърд сняг, като постепенно добавяте захарта, докато получите твърд сняг, който не пада от купата, когато я обърнете. След това добавете смлените ядки и пресятото брашно и разбъркайте с лъжица с бавни движения, като теглите отдолу нагоре, за да запазите обема на сместа.

    Когато сместа стане гладка, се изсипва и разпределя равномерно в намазнена и набрашнена тава с размери 41х27 или 30х28 см (може да ги изпечете и на 2-3 блата в кръгла форма), или застлана с хартия за печене. Пече се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 20 минути или до леко зачервяване (проверява се с клечка за зъби).

    За крема: разбийте 8 жълтъка с 8 супени лъжици захар до получаване на гъста, лъскава и кремообразна смес. Към тази смес добавете праха от 4 пудинга с вкус на ванилия, разбъркайте с миксер, за да няма бучки и при необходимост добавете малко от общото мляко.

    Останалото сложете на огъня, а когато загрее, отделете 2-3 чаши от топлото прясно мляко и го изсипете в разбитите жълтъци, разбъркайте, след което върнете всичко в съда и варете на умерена температура при непрекъснато бъркане докато се свари и достигне желаната плътност.

    Оставете крема да се охлади напълно до стайна температура. Отделно се разбиват 250 г масло с 250 г пудра захар (маслото предварително е нарязано на лентички и размекнато на стайна температура). Охладеният пудингов крем се разбива с миксер и лъжица по лъжица се смесва с маслото.

    Разделете получения крем на две части. В първата част добавете 300 г настъргани или натрошени лешникови вафли (първо ги замразете, тогава се настъргват по-лесно). Във втората част добавете 150 г разтопен шоколад. 

    натрошени вафли

    Редене на тортата: кора – първи крем – втори крем – бита сметана. Ако правите тортата с няколко блата, редувайте по същия начин, като сметаната оставите за украса. Може да украсите и просто с натрошени ядки и шоколад - става още по-вкусно!

    торта с вафли

    Охладете тортата преди сервиране. 

    вафлена торта

    Да ви е сладко!

    Редактор: Петя Иванова
    Новини
    Мода
    Звезди
    Начин на живот
    Диети
    Красота
    още
    Любов
    Здраве
    Родители
    Коментари
    галерии
    Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
    още
    Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
    Design & Development: TaraSoft