Пакетче мая, лъжичка сол, лъжица захар: тайната на експресното тесто, от което правим кифлички, тутманици питки и още много

вход през zajenata.bg
За Жената
Начин на живот
Полезни съвети
Пакетче мая, лъжичка сол, лъжица захар: тайната на експресното тесто, от което правим кифлички, тутманици питки и още много
21433
Снимков материал: pixabay.com
Пакетче мая, лъжичка сол, лъжица захар: тайната на експресното тесто, от което правим кифлички, тутманици питки и още много

Рецептата за това тесто е отдавна известна на руските домакини - те си го предават от ръка на ръка по мрежата. То е наистина фантастично и лесно за работа.

Приготвянето му е песен, а от експресното тесто можете да приготвите всякакви тестени изделия - кифлички, хлебчета, милинки, даже тутманик.

Експресно тесто

Продукти:

  • 1 пак.суха мая (11 гр.)
  • 1 чаена лъжичка сол
  • 2 супени лъжици захар
  • 1 яйце
  • 250 мл топло прясно мляко
  • 6 супени лъжици растително масло
  • брашно около 500 гр.

Приготвяне:

Включете фурната на 180 ° C и замесете тестото. В купа сложете наведнъж: яйце, сол, захар, мая, топло мляко - разбъркайте, добавете мазнината накрая. От 500 гр. брашно отделете 100 гр., а останалите добавяйте на части към тестото. Тези 100 грама може и да не изразходите напълно - веднага след като тестото започне да не лепне по ръцете, е готово - не го месете повече. Поставете тестото в купа, увийте в найлонова торбичка, покрийте с голяма кърпа, изключете фурната и поставете тестото вътре за 20-25 минути.

Втасалото тесто е станало топла и еластично, гъвкаво и нежно. Леко го премесете и можете да го оформите. Тестото има неутрален , богат вкус, подходящ за всякакви плънки. Печете изделията на 180 * C, времето за печене зависи от размера на вашите изделия.

Редактор: Петя Иванова
Новини
Мода
Звезди
Начин на живот
Диети
Красота
още
Любов
Здраве
Родители
Коментари
галерии
Прически Маникюр Рокли Грим Обувки Бижута Аксесоари Чанти Звезди
още
Модни тенденции За дома Дизайн Екзотични Пътешествия Татуировки
Design & Development: TaraSoft