Палачинка на фурна с ябълки и канела
![admin](https://i.zajenata.bg/images/0/th_13af5f6b523fc05e7c790c3c67088613.jpg)
15 Май 2012
23404
Източник: zajenata.bg
Ключови думи:
Тип ястие:
Вид меню:
Приготвяне:
30 мин
Готвене:
60 мин
Общо: 90 мин
Хранителна стойност:
500 kcal
Необходими продукти
1 голяма ябълка
4 големи яйца
1 ч. ч. брашно
1 ч. ч. прясно мляко
1/4 ч. ч. масло или маргарин
канела
пудра захар
лимонови резени
Измийте и почистете ябълката. Нарежете я на тънки резени. Разбийте яйцата и брашното с миксер докато се получи гладка смес. Прибавете млякото и разбивайте още малко. Разтопете маслото в тавичка с размери 25х30 см. Изсипете тестото вътре. Разпръснете ябълките отгоре и поръсете с канела. Печете при 230° С докато палачинката стане златисто кафява на цвят, около 20 мин.
Нарежете палачинката на триъгълници и ги поръсете с пудра захар и лимонов сок на вкус.
Рецепти
Рецепти
салати
салати
супи
супи
предястия
предястия
сандвичи
сандвичи
гювечета
гювечета
още
пици
пици
Коментари