Най-доброто тесто за палачинки , които някога сте опитвали! И понеже ще ви трябват точно 4 съставки в определени пропорции, ние ги кръстихме Палачинки Всичко по четири . Получават се много фини и меки палачинки, които не са мазни или гумени при отхапване и можете да ги напълните с всякакъв пълнеж.
Палачинки Всичко по 4
Продукти:
4 яйца
400 г брашно
400 мл мляко
400 мл газирана вода
4 супени лъжици олио
щипка сол
1 ванилова захар
Начин на приготвяне:
Разбийте яйцата с тел, след това добавете половината брашно и млякото, след което разбъркайте всичко добре.
След това добавете втората половина от брашното и млякото, малко сол, ваниловата захар и олиото и разбъркайте, за да не се образуват бучки. Накрая добавете газираната вода и разбъркайте добре до гладка и гладка смес. Оставете сместа да почине в хладилник за един час.
През това време съставките ще се смесят добре и тестото ще се изпече по-добре, а палачинките от първата до последната ще са с еднаква дебелина.
Намажете тигана за палачинки с малко олио и го загрейте добре, след което изсипете в него един черпак от сместа.
Разпределете бързо и равномерно сместа в тигана и запечете за няколко секунди от едната страна, след което обърнете от другата страна.
Подредете изпечените палачинки една върху друга, по желание може да ги намажете с разтопено масло.
Да ви е сладко!