Погледни - няма нищо забележително в зеленчуците. Доста обикновени зеленчуци, не прекалено ярки, с неутрална миризма и вкусът не е много изненадващ. Но това е един от продуктите, които се разкриват напълно само след подготовка и в съчетание с други съставки или подправки. Е, няма такова лице, което може да се отрече от ролка или парче касис с таверна !
Ако просто обичате тиквички и не се уморявате да търсите нови начини за подготовка и поднасяне на този продукт, ето една прекрасна рецепта. Палачинките от тиквички са една от най-добрите сезонни закуски. Можете просто да го служат със заквасена сметана. И можете да увиете плънка с месни палачинки и да се насладите на още по-съвършено ястие. Какво ще избереш?
Съставките
скуош
800 гр
яйце
2 бр.
мляко
200 ml
Пшенично брашно
1-1,5 стека.
магданоз
1 удар.
Слънчогледово масло
2 супени лъжици. л.
сол
1 ч.л.
Заквасена сметана
250 ml
чесън
2-3 зъба.
копър
0,5 удар.
ПЕЧАТ РЕЦЕПТА
подготовка
Измийте скуош. Разтрийте рендето, без да свалите кората. Нарежете магданоз.
Разбийте яйцата и солта. Добавете млякото. Бийте отново. Добавете пшеничното брашно. Смесете всичко, докато масата стане хомогенна.
Комбинирайте тестото с настъргана тиквичка, магданоз и слънчогледово олио.
Предварително загрейте тигана. С помощта на котлона, налейте малко количество тесто върху повърхността. Печете палачинки.
Смесете сметана, нарязан чесън и копър. С този сос се сервират още топли палачинки.
Деликатните и леки палачинки от тиквички бързо ще се превърнат в една от любимите ви закуски . Заради нея си струва да замразите малко зеленчуци за зимата и да поглезите семейството си с вкусна храна през цялата година. Споделете рецептата с другите. В края на краищата, всеки иска да се научи как да готви бързо и вкусно.